На Палаці мистецтв у Львові заробляють, як на базарі, – голова спілки (доповнено)

15:00 28 березня 2014 р.

Фото до новини

Палац мистецтв у Львові використовують не стільки для мистецьких виставок і заходів, скільки для заробляння коштів на продажу шкарпеток чи місць під стоянку автомобілів та наметів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі громадського інтернет-телебачення (ГІТ) Львівського прес-клубу повідомив
Олег Микита, голова Львівської обласної організації Національної спілки художників України.

«Коли у Львові відбувається виставка автомобілів, то стоянка на території Палацу мистецтв  однієї машини коштує 3 тисяч грн, а стоїть 15 машин. На Форумі видавців за кожен намет Палацу мистецтв платять також по 3 тисяч грн. Таких наметів - понад 100»,- розповів Олег Микита.

За словами голови львівського осередку Спілки, Палац мистецтв перетворився на базар, де систематично продають якщо не шкарпетки, то ювелірні прикраси.

Більше того, Палацом мистецтв, за словами Микити, керує пан Гнатковський, який має неповну будівельну освіту. «Він нічого не розуміє в мистецтві, зате зумів поміняти статут палацу, аби використовувати його з комерційною метою»,- наголосив Микита.

Микита повідомив, що Львівська обласна організація Національної спілки художників України, за підписами 100 людей, надіслала лист в Міністерство культури, де описана  ситуація, що склалася з Палацом мистецтв, побудованим з ініціативи Спілки і за участі її коштів. «Податки з роботи різних мистецьких фондів тоді не відраховували, а перераховували на будівництво Палацу»,- пояснив голова осередку Олег Микита.

Нагадаємо, що у відповіді на запит Львівського прес-клубу бухгалтер комунального виставкового комплексу «Львівський палац мистецтв» повідомила лише частину інформації про бухгалтерію Палацу.

Але вона забула назвати види статутної (господарської) діяльності, які приносять Палацу мистецтв грошові надходження. А саме про це йшлося у запиті: за що конкретно і скільки саме заробляє цей комунальний виставковий комплекс. Невідомо також: вартість виставкових послуг є договірною чи визначається чітко згідно із затвердженими тарифами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів