Культура (cтор. 66)

Фото для новини

20:12 24 грудня 2020 р.

У Львові відкрили інтерактивну різдвяну шопку, яку створив лідер фольк-рок гурту Joryj Kłoc

Сьогодні, 24 грудня, на площі Ринок перед входом в Ратушу відкрили авторську інтерактивну різдвяну шопку. До відкриття долучилась громадська діячка, дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова та автор самої шопки, лідер фольк-рок гурту Joryj Kłoc, Антон Лубій.

Культура

Фото для новини

19:38 21 грудня 2020 р.

Жодних прогнозів щодо Катерини Терлецької – мами 6-ти дітей, у якої було уражено 90% легенів, лікарі не роблять

7-річна мама шістьох дітей, яка захворіла у Львові на COVID-19 на 7 місяці вагітності, вже від'єднана від апарату штучної вентиляції легенів і дихає за допомогою кисневої маски. 6 грудня лікарі провели кесарський розтин і жінка народила шосту дитину – дівчинку. Однак наразі медики не роблять жодних прогнозів щодо пацієнтки і немовляти, яке вже дихає самостійно. Перший тест у дівчинки був позитивний на коронавірусну інфекцію.

Культура

Фото для новини

19:19 19 грудня 2020 р.

Найграмотніша лікарка зі Львова ситематично отримувала листи від Жака Ширака

74-річна пенсіонерка зі Львова Христина Гоянюк цьогоріч найкраще від усіх написала загальнонаціональний диктант і стала переможницею серед 16 тисяч учасників. Диктант був ювілейний – двадцятий, але й для львів’янки теж це була двадцята участь у ньому.

Культура

Фото для новини

16:38 19 грудня 2020 р.

Православні в Україні ще не дозріли до святкування Різдва 25 грудня

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що святкування Різдва Христового в один день 25 грудня в Україні можливе після того, коли до такого рішення «дозріє» Церква та віряни.

Культура

Фото для новини

21:18 18 грудня 2020 р.

Засвітили ялинку: у Львові проігнорували карантинні норми і обмеження (відео)

Сьогодні, напередодні Дня св. Миколая, у центрі Львова відбулося урочисте і традиційне засвічення загальноміської ялинки. До заходу долучились пластуни, хористи капели «Дударик» та Катерина Кіт-Садова, громадська діячка та дружина міського голови Львова.

Культура

Фото для новини

20:42 18 грудня 2020 р.

Україна, США, Канада: мобільний додаток Ukrainian Live Classic набирає популярності в світі

Перший у світі мобільний додаток «Ukrainian Live Classic» стрімко набирає популярності. За два місяці від дня презентації мелодії українських композиторів-класиків закачали понад 2 тисячі користувачів.

Культура

Фото для новини

16:14 18 грудня 2020 р.

Музична сенсація: в органному залі Львова прозвучить справді перший український фортепіанний концерт

Лише зараз, більш як через 100 років з часу створення, музичний твір Станіслава Людкевича набув звучання. Раніше його ніколи ніхто не виконував. Почути фортепіанний концерт можна буде 23 грудня у Львівському будинку органної та камерної музики.

Культура

Фото для новини

10:52 18 грудня 2020 р.

100 записів класичної музики, 3 000 000 слухачів, мемарня у Telegram - Органний зал підбиває підсумки(відео)

Сьогодні, 18 грудня, у Львівському пресклубі - пресконференція на тему: "Органний зал 2020 — від локдауну до світових прем'єр: чим збагатили національну культуру. Підсумки року від команди Львівського органного залу".

Культура

Фото для новини

10:10 18 грудня 2020 р.

Сьогодні онлайн засвітять головну ялинку Львова

Сьогодні, 18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая, відбудеться відкриття загальноміської ялинки Львова. Львів'ян та гостей міста закликають не порушувати карантинні норми і обмеження та подивись на засвічення ялинки онлайн.

Культура

Фото для новини

15:05 17 грудня 2020 р.

Багатопоповерхівки не буде: кам'яницю Стецкевичів на Замарстинівській захистили законом

Учора, 16 грудня, консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА одноголосно проголосувала за те, щоб залишити віллу по вулиці Замарстинівській, 213 пам’яткою архітектури місцевого значення.

Культура

Фото для новини

15:26 16 грудня 2020 р.

Троє львів’ян, які стали номінантами першої в Україні скульптурної премії, змагатимуться за головний приз – 250 000 грн

Троє львів’ян, які стали номінантами першої в Україні скульптурної премії, вже цієї зими змагатимуться за головний приз – 250 000 гривень.

Культура