Культура (cтор. 60)

Фото для новини

20:45 20 червня 2021 р.

В австрійських стайнях на Львівщині відбувся культурно-дипломатичний захід

19 червня у Судовій Вишні, що неподалік Львова, відбувся культурно-дипломатичний захід під назвою «Леся – 150. Мрійниця, вершниця». Його головна ідея: показати постать поетеси Лесі Українки через призму її грузинського десятилітнього періоду життя і творчості.

Культура

Фото для новини

12:41 17 червня 2021 р.

Миколаївську фортецю пообіцяли не перетворювати на кар'єр

Частину Миколаївської фортеці вже кілька років різні зацікавлені особи пробують перетворити на піщаний кар’єр. Щоб зберегти пам’ятку, ЛОДА ще на початку року ініціювала в стислі терміни завершити формування всієї облікової документації на складові частини комплексу.

Культура

Фото для новини

09:01 12 червня 2021 р.

У Львові відкрили для огляду п'ятиярусний іконостас 18 століття

У Музеї Івана-Георгія Пінзеля у Львові відкрили для огляду відреставрований іконостас з церкви Св. Трійці м. Жовкви. Іконостас є п’ятиярусним, він налічує приблизно 50 ікон, створений майстрами Жовківської школи малярства та різьби Івана Рутковича на початку XVIII ст.

Культура

Фото для новини

12:21 2 червня 2021 р.

Греко-католики в Італії наступного року перейдуть на григоріанський календар

Апостольський Екзарх для вірних українців католиків візантійського обряду в Італії владика Діонісій (Ляхович) 31 травня підписав декрет Про перехід Апостольського Екзархату в Італії на григоріанський календар.

Культура

Фото для новини

10:48 2 червня 2021 р.

У суботу Львовом їздитимуть батяри на роверах

У суботу, 12 червня, відбудеться сьомий ретровелопроменад «Батяри на роверах». Організатори розширили програму, і цьогоріч запрошують містян на фестиваль міської культури.

Культура

Фото для новини

14:03 26 травня 2021 р.

Суддя у Львові скасувала межі об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Межі архітектурного ансамблю історичного центру Львова, на думку судді Львівського окружного адміністративного суду Наталії Грень, фактично не встановлені як того вимагає закон.

Культура