Сьогодні у Львові зіграють джаз 20-30-х років

10:51 23 вересня 2023 р.

Фото до новини

Український композитор Богдан Весоловський створював неповторні взірці українського джазу також у час війни, тоді коли людські почуття максимально загострені, й так важливо зуміти віднайти любов і сенс буття.

Про це повідомила Львівська філармонія, пише Dailylviv.com.

Сьогодні Львівська національна філармонія запрошує почути твори видатного українського джазмена Богдана Весоловського. Оркестр INSO-Львів презентує унікальне музичне прочитання його знаної музики від сучасного молодого композитора Данила Саєнка, який створив свою авторську партитуру для  симфонічного оркестру.

Цього вечора акторка та співачка Марія Онещак та музиканти у залі розгорнуть палітру атмосфери Львова 20-30-х років, сповнених ніжного кохання, жагучої пристрасті, вишуканості та глибоких і водночас драматичних моментів любові та втрати.

Богдан Весоловський створював неповторні взірці українського джазу також у час війни, тоді коли людські почуття максимально загострені, й так важливо зуміти віднайти любов і сенс буття.

У авторів дійства є віра у те, що усміх коханої людини, який ми бережемо у серці, може стати для нас опорою та надією на краще в часі найбільших випробувань.

Пісняр, композитор, акордеоніст, перший український джазмен Іван-Богдан Весоловський жив і творив у часі 1915-1971 років.

Директора Національної філармонії у Львові зробили народним

Музиканти Луганської філармонії дали концерт для поранених в лікарні Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів