У Львові завершився перший етап проекту «Мій тато захищає Україну!» (відео)

16:55 27 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У Національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся Гала-концерт «Діти та зірки».

Гала-концертом «Діти та зірки» в Національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької завершився перший етап соціального проекту «Мій тато захищає Україну!», який стартував на Львівщині два місяці тому. Разом із дітьми учасників антитерористичної операції на сході України виступили відомі виконавці Катерина Бужинська, Павло Табаков, Віктор Винник (гурт «Мері»), Олександр Божик, Наталка Карпа, зірка першого сезону пісенного шоу «Голос. Діти» Роман Сасанчин, гурт «Ріка життя» та багато інших.

Серед глядачів у залі були присутні діти учасників АТО, їхні мами, бійці, які приїхали з передової на відпочинок додому, а також ділові та інформаційні партнери проекту. Концерт у прямому ефірі транслював канал ТРК «Львів».

Під час гала-концерту голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: «На сьогодні, 26 травня, ми планували закриття проекту і підбиття підсумків. Але коли побачили, наскільки активно до нього долучаються наші підприємці, митці, громадськість, вирішили продовжити проект до завершення війни на сході України». 

Теплими словами вдячності та врученнями подяк відзначили працівників ЗМІ, партнерів, організаторів та учасників проекту голова Львівської обласної ради Петро Колодій та виконувач обов'язків першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський. Соціальний проект «Мій тато захищає Україну!» ініціювала Львівська обласна рада і підтримала обласна державна адміністрація.

У межах проекту діти учасників АТО брали участь у конкурсі малюнків «Так чудово виглядає мир!», фотографій «Наша рідна земля», відеоробіт «Квітуча Україна», віршів «Люба Україно!» та фестивалі талантів. Також дітей долучали до різноманітних заходів дозвілля відвідування музеїв, театрів, розважальних центрів.

Про це повідомили сьогодні, 27 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість телевізійний «5 канал» розповів у середу:

Діти учасників АТО взяли участь у різних творчих конкурсах – кращий малюнок, анімаційний кліп, музичний виступ. Переможців нагородили цінними призами на сцені Львівської опери, де відбувся спільний гала-концерт за участі дітей учасників АТО та музикантів.

Другокласниця Катерина Півнюк уже знає, що таке війна. Її тато – десантник 80-ої аеромобільної бригади – зараз воює на Сході. Заради батька, якого так бракує дівчинці, вона взяла участь у соціальному проекті «Мій тато захищає Україну». Зіграла на скрипці перед професійним журі та здобула перемогу.

У різноманітних творчих конкурсах взяли участь майже 1000 дітей військовослужбовців. Переможців запросили на сцену Львівської опери – нагороди приймали з рук чемпіонок-шахісток – сестер Марії та Анни Музичук.

Святковий концерт відкрив військовий оркестр. Потому на сцену вийшли гурт «Мері» разом із п’ятнадцятирічним Павлом Маринкевичем. Батько хлопця – військовий. Зі сходу чоловік уже повернувся. Тепер із зали спостерігав за виступом сина.

Організатори соціального проекту запевняють, конкурс не завершено. Вони вже планують гала виставу на арені львівського цирку. Головна мета цього проекту, нагадати родинам військових, що вони не самотні. А діти, батьки яких нині захищають країну, потребуюють особливої підтримки суспільства».

Про це повідомили сьогодні, 27 травня, на телевізійному «5 каналі». Як інформував «ЩЛ», у Львові діти учасників війни на сході України виступили спільно з відомими артистами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів