У Львові діти учасників війни на сході України виступили спільно з відомими артистами

23:44 26 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

У національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся гала-концерт «Діти і зірки», який завершив перший етап соціального проекту «Мій тато захищає Україну!», що стартував на Львівщині два місяці тому.

Соціальний проект «Мій тато захищає Україну!» задумали й реалізували для психологічної підтримки дітей з усієї області, їх залучення до активного дозвілля, зокрема – через участь в творчих конкурсах та культурних заходах, щоб дати дітям зрозуміти важливість участі їхніх батьків у захисті держави, її територіальної цілісності і незалежності та інтегрувати до культурної, творчої активності, виявлення творчих здібностей і розвиток талантів. Проект перебігав у кілька етапів, серед яких – конкурси малюнків «Так чудово виглядає мир!», фотографій «Наша рідна земля», відеоробіт «Квітуча Україна», віршів «Люба Україно!» та фестиваль талантів. 

У рамках проекту діти учасників АТО брали участь у Богослужіннях у Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла та інших церквах області, під час яких священнослужителі та віряни молилися за учасників АТО та їхні сім’ї. Також дітей долучали до різноманітних заходів дозвілля – ідеться про відвідування музеїв, театрів, розважальних центрів, представники яких відразу ж дали згоду на участь у проекті як меценати.

А згоду на виступ у «Діти і зірки» дали відомі виконавці Катерина Бужинська, Павло Табаков, Віктор Винник (гурт «Мері»), Олександр Божик, Наталка Карпа, зірка першого сезону пісенного шоу «Голос. Діти» Роман Сасанчин, гурт «Ріка життя» та багато інших. Причому зірки ділили сцену з дітьми учасників війни на сході України.

А серед глядачів у залі були діти учасників війни на сході України, їхні мами, бійці, які приїхали з передової на відпочинок додому, а також ділові та інформаційні партнери проекту. Концерт у прямому ефірі транслював канал ТРК «Львів».

Звертаючись до присутніх, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, зокрема, зазначив: «На сьогодні, 26 травня, ми планували закриття проекту і підбиття підсумків. Але коли побачили, наскільки активно до нього долучаються наші підприємці, митці, громадськість, вирішили продовжити проект до завершення війни на сході України». 

Отож – далі буде. А перед початком, власне, концерту голова ЛОР вручив подяки за активну підтримку соціального проекту для дітей учасників війни на сході України «Мій тато захищає Україну» працівникам ЗМІ, котрі стали надійним інформаційними партнерами цього потужного заходу.

Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів