На Форумі видавців подорожчала українська книга

15:13 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

У середньому коштує цьогоріч 60-80 гривень – на 15-20% дорожче, аніж торік.

«Чимало відвідувачів Форуму говорили про те, що ціни на книжки у порівнянні з їхніми заробітками для них зависокі. На книжковому ярмарку ціни не надто відрізняються від тих, що у книгарнях», – поділилася своїми враженнями журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук.

Цитує також тернополянина Юрія Іваненка, який спеціально приїхав на Форум за літературними новинками: «З сімейного бюджету відклав тисячу гривень, більше просто не реально. Вже всі гроші практично витратив, торік придбав на таку суму більше книжок. Зауважив, що книжки подорожчали».

Наводить також пояснення видавців – мовляв, подорожчали поліграфічні послуги, а це і вплинуло на зростання ціни за книжку. Відтак у середньому ціна за україномовну книжку на Форумі 60-80 гривень, на 15-20% дорожче, ніж торік.

Подорожчала й оренда площі у Палаці мистецтв. Хоч із місцевого бюджету на оренду приміщення й було виділено 90 тисяч гривень.

Утім, дивуватися немає чого... Адже на відкритті ювілейного Форуму видавців, як зауважує «UaInfo.org» був присутній аж... один народний депутат – Олесь Доній.Тож доводитьтся приєднатися до запитань інтернет-видання  «Де ж депутати від правлячої партії, про чию заботу так розпинався віце-прем'єр? Де ж депутати від Львова та Львівської області? Їх відсутність красномовно показує їх ставлення до книги та й до культури загалом».

dailylviv.com

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів