На Днях Львова у Києві заспівають Вакарчук і Руслана

13:26 11 вересня 2013 р.

Фото до новини

А в столичному Мистецькому арсеналі відтворять львівські площу Ринок і ратушу та Італійський дворик

19-22 вересня у київському Мистецькому арсеналі пройдуть Дні Львова. Повідомляють про це прес-служба Львівської міської ради.

Організатор цієї імпрези - Львівське товариство у Києві - проведе її у співпраці з львівськими обласними радою й державною адміністрацією та міською радою. Оскільки під час неї двір київського Мистецького арсеналу перетворять на львівський центр - із його площею Ринок, міською ратушею та Італійським двориком, то режисер програми Днів Василь Вовкун обіцяє: «У столиці Львів можна буде відчути музично-класичним, театральним, батярським, ретро-мелодійним і сучасним. А ще – інтелектуальним, спортивним».

Тим паче, що під час його Днів у Києві заспівають знамениті співаки-львів’яни – Святослав Вакарчук, Руслана Лижичко й батяр-бенд «Галичина». А у виконанні симфонічного оркестру щовечора лунатиме серед відтворених львівських площ та кам’яниць музика львівських композиторів – українських класиків.

Театральне мистецтво Львова буде представлене в столиці видовищними вечірніми виставами театру на ходулях «Воскресіння». Натомість усе те, чим здавен славиться Львів – каву, шоколад, пляцки (пироги), бомбони (цукерки), пиво – привезуть з собою відомі бренди.

Причому посмакувати львівське можна буде в столичній копії його Італійського дворику. Однак метою цього заходу, зі слів автора його ідеї та ідеолога Івана Васюника, є не лише показати Львів як гостинне місто ласощів, кави, пива та середньовічних забудов, а й у контексті його історичного, архітектурного, музейного та мистецького внеску в розвиток європейської та української культури.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів