«Мистецький десант» зі Львова передав чимало корисних речей бійцям на передовій

00:15 12 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Артисти 58-го будинку офіцерів Збройних Сил України провідали бійців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, привітали і передали адресні посилки військовикам батальйону «Луганськ-1» та інших підрозділів.

«Майже 850 кілометрів подолали мешканці Західної України, щоб привітати земляків в АТО», – повідомили 11 січня в міністерстві оборони, де також розповіли подробиці:

«Поки більшість українців зустрічали новорічні та різдвяні свята, тисячі наших військовослужбовців продовжували боронити східні рубежі України від російсько-терористичної орди. У ці святкові дні небайдужі земляки та патріоти вирушили до зони АТО, аби підтримати бойовий дух захисників України.

Ініціаторами творчого туру були директор 58-го будинку офіцерів Збройних Сил України Віталій Провозін, волонтерка Ірина Дзьоба та священик найстарішої церкви Львова — церкви Святого Миколая – отець Андрій Дуда. До складу групи також увійшли представник сотні самооборони «Білі Горвати» Андрій Сеник, активістка львівської волонтерської групи «Книжкова Сотня», концертмейстер Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Тетяна Чайковська та водій і просто надійний хлопець чернівчанин Михайло Кім.

Упродовж «мистецького десанту» група провела більше 30 виступів перед нашими солдатами. Артисти провідали бійців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, привітали і передали адресні посилки військовикам батальйону «Луганськ-1» та інших підрозділів. Також добрим гумором та піснею привітали з минулими та прийдешніми святами медичний персонал та поранених військовослужбовців, які перебувають на лікуванні у військових госпіталях.

Ірина Дзьоба розповіла: «Всюди, де нам довелось побувати, ми відчували тепло сердець наших воїнів. Саме воно зігрівало нас на сході України, бо морозець часом опускався до −25» 

Патріоти передали бійцям чимало корисних речей і подарунків. Отець Андрій Дуда розповів: До церкви, де проводився збір допомоги, небайдужі люди приносили і вареники, і пампушки, і солодку випічку, і консервацію, і теплий одяг. На грошові пожертви ми закупили понад 500 пар теплих шкарпеток, термобілизну, флісові светри і штани. 

Львівські волонтери передали сушені борщові набори, чаї, каву та багато смаколиків. Також було близько 100 кілограмів м’ясних виробів від «Родинної ковбаски» та приватного підприємця Степанії Палій із села Домажир.

Віталій Провозін підсумував поїздку так: «Під час подорожі ми вкотре впевнилися, що з такими бійцями, як наші земляки, ми обов’язково здобудемо перемогу».

Про це повідомили 11 січня в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з місць подій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів