Львів’яни відзначать день народження Моцарта фестивалем

12:30 15 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівська національна філармонія відзначить день народження Вольфґанґа Амадея Моцарта фестивалем, який триватиме 23-26 січня.

Про це повідомили в середу, 15 січня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що фестиваль стане нагодою ще ближче пізнати багатогранну творчість майстра. Тож саме час ще більше дізнатися про цю унікальну постать та насолодитися його ні з чим незрівняною музикою.

П’ять подій фестивалю представлять різні грані музики віденського класика. Розпочне фестиваль подія «Три Моцарти» (23 січня), у якій можна буде почути музичні композиції дідуся Леопольда (батька славетного Моцарта), Вольфґанґа Амадея та Франца Ксавера, якого ще називають «львівським Моцартом», адже син всесвітньовідомого генія близько 30-ти років жив саме у Львові.

Віртуозні й не менш відомі симфонічні твори, серед яких увертюри до опер «Весілля Фіґаро», «Дон Жуан», симфонії та концерти для сольних інструментів з оркестром, прозвучать у подіях «Sinfonia Concertante» (24 січня) та «BrilliantMozart» (26 січня). Вони відбудуться за участі міжародного складу солістів та двох колективів філармонії – камерного оркестру «Віртуози Львова» та Академічного симфонічного оркестру відповідно.

Кращі оперні уривки очікують на гостей 25 січня у концертній програмі «OperaMozartGala». Також у межах фестивалю «Mozart BirthDay» розпочнеться ще один масштабний проект, ініційований Львівською філармонією та Центром музичного розвитку «Tempo» – цикл сімейних концертів «Family concerts». Першим з них стане

Музичний експрес «MozartKids».
Надшвидкісний експрес «запустять» спеціально для дітлахіввікои від двох до дев’яти років. Він промчить найцікавішими музичними зупинками творчості геніального Моцарта.

Як інформував «ЩЛ», у Львові скасували концерт біля головної ялинки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів