Львівська опера їде за кордон

14:38 22 серпня 2022 р.

Фото до новини

Упродовж 23-25 серпня Львівська національна опера представлятиме оперне мистецтво України одночасно на кількох знакових фестивалях в Італії та Польщі.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Львівська національна опера єдина з-поміж усіх оперних театрів України візьме участь в одному із наймасштабніших музичних фестивалів Європи, присвяченому творчості славетного італійського композитора Джакомо Пуччіні. Напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, солісти, хор та оркестр театру під орудою музичного керівника Івана Чередніченка на запрошення Фонду фестивалю імені Дж. Пуччіні виступатимуть в Італії.

Тим часом у День Незалежності України інший склад солістів, хору та симфонічного оркестру Львівської національної опери, у співпраці з Галицьким академічним камерним хором (художній керівник – Василь Яциняк), візьмуть участь у ювілейному 60-му Міжнародному фестивалі імені С. Монюшка. Фестиваль проводиться у м. Кудова-Здруй (Польща) та цьогоріч присвячений 150-річчю з дня смерті патрона фестивалю, одного із найвизначніших польських композиторів-романтиків Станіславові Монюшку.

Наступного дня, 25 серпня, Львівська національна опера даватиме урочистий концерт з нагоди 31-річчя Незалежності України у Вроцлавському оперному театрі. У тому ж складі артисти театру представлять концерт «Найгарніші голоси Львівської опери – класика української польської та італійської опер». Організаторами події є, зокрема, Генеральне Консульство України у Вроцлаві та Вроцлавське Коло Об’єднання Українців у Польщі.

Варто зазначити, що львівська публіка також матиме нагоду почути програму української та світової оперної класики, яка буде представлена у Польщі. На сцені Львівської національної опери ця концертна програма під назвою «Опера-Гала» відбудеться 19 та 27 серпня.

Троє кандидатів на посаду керівника Львівської опери звинувачують гендиректора в неефективному управлінні театром

Зі Львова лобіюють зміни до закону про театр, щоб зупинити свавілля гібридних директорів

Балету Львівської опери пропонують оголитися на сцені за гроші, - народний артист

Гола правда за лаштунками театру опери і балету у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів