Львівоблрада відмовилася платити зарплату 75-річному ансамблю пісні і танцю Верховина

22:49 2 листопада 2021 р.

Фото до новини

А Дрогобич, де зараз прописаний КЗ ДМР «Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина», не має для нього необхідних коштів.

Про це повідомив у Фейсбуці дрогобичанин Олег Дьорка, пише Dailylviv.com

"Проблеми почались у 2015 році, коли на сесії Львівської обласної ради було прийнято рішення перевести ансамбль "Верховина" з обласного фінансування і передати Дрогобичу, - пише Олег Дьорка. - Згодом було рішення про паритетне фінансування: 50 на 50. Тобто, 50% коштів, необхідних для функціонування ансамблю, надходить з міського бюджету Дрогобича, а 50% - з обласного.

Дрогобицька міська рада свої зобов'язання виконала! Ця ситуація вимагає розголосу і розуміння, найперше, керівництва Львівська обласна державна адміністрація, Львівської обласної ради та депутатів ЛОР.

Якщо зараз її не розв'язати, не знайти кошти, то творчий склад ансамблю просто може розлетітися і що тоді? Як потім знову зібрати людей?"

У коментарях з цього приводу Надія Дидик, зокрема, написала: "Яка показова ситуація, і вона непоодинока!!! Коли треба, то чиновники поважно, особливо в час виборів у "вишиванках патріоти " висловлюються, обіцяють, пам'ятають, а тільки в крісло - і амнезія....."

Нагадаємо, що 15 травня 2018 року Львівська обласна рада прийняла рішення "Про підтримку діяльності комунального закладу Дрогобицької міської ради «Заслужений Прикарпатський  ансамбль пісні та танцю України «Верховина». Було вирішено - на клопотання колективу ансамблю і Дрогобицької міськради - прийняти "Верховину" з 15.06.2018 на часткове утримання з обласного бюджету. Зокрема, передбачити для підтримки творчого колективу співфінансування з обласного бюджету Львівської області на 2018 рік у сумі 1 400 000 гривень. У 2019 році обласна рада на виплату заробітної плати працівників ансамблю з Дрогобича надала ще 1 млн грн. Про інші кошти для "Верховини" на офіційному сайті Львівської обласної ради повідомлень немає.

Буде холодно: депутати облради відмовилися додати грошей на газ для бюджетних установ

1 млн грн на місцеві вибори, 700 тис - на Перший Західний, 400 тис - на Ради Львівщини. Куди ще пішли гроші

П'ятірка об'єктів Львівщини, на які витратили найбільше бюджетних коштів - не рахуючи доріг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів