Гурт «Йорий Клоц» продасть музичні аксесуари заради АТО

13:58 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lviv-online.com

З 3 до 5 жовтня у Львові в Парку культури ім. Б. Хмельницького відбуватиметься благодійний фестиваль «Народжені Майданом».

Мета заходу – зібрати кошти на потреби Добровольчого українського корпусу та Збройних сил України. Фестиваль організовує "Правий сектор Львівщини". Про це сьогодні, 26 вересня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомили його організатори. 

«Щоденний Львів» поставив кілька запитань фронтмену фолк-рок-гурту «Йорий Клоц» Антону Лубію, який братиме участь у благодійному фестивалі.

- Що спонукало Вас до участі у фестивалі «Народжені Майданом»? Можливо, попередній досвід чи просто власні переконання?

- Ми уже грали на кількох благодійних фестах, збирали кошти для лікування хворих дітей. Також був досвід виступу на благодійній акції, де збирали гроші на допомогу вагітній жінці, хворій на рак. З організаторами цього заходу особисто ми не знайомі,нас просто запросили, а ми вирішили підтримати. Зважаючи на ситуацію, вважаємо що це правильно. У мене на сході воюють друзі, я з перших вуст чув, що там відбувається і наскільки нашим хлопцям важко. Проте вони не здаються, вони вже загартовані і будуть іти до кінця. Ввесь гурт підтримав цю ініціативу. Якщо є можливість допомогти як музичний гурт, ми допоможемо. Якщо буде потреба допомогти іншим чином, не лише музикою, ми також будемо долучатися.

- У рамках фестивалю буде аукціон, на якому гурти планують продавати якісь свої особисті речі, щоб зібрати кошти. Чи плануєте Ви також долучитися до цієї акції?

- Ну, кому потрібна моя поношена футболка? Хоча, може, у когось є якийсь фетиш… (сміється - DL). Насправді ми ще не задумувалися над цим. Можливо, хлопці захочуть щось продати. Ось ви наштовхнули мене на думку, що можна продати музичні аксесуари з нашими підписами. Це хороша ідея, можливо так і зробимо. Головне, щоб це дало користь.

- Організатором фестивалю є «Правий сектор». Чи не вважаєте Ви, що це може якось негативно вплинути на Ваш імідж? Зараз у людей неоднозначне ставлення до цієї організації.

- Ми спокійно до цього ставимося. Ми не повинні всім подобатися, усіх задовольнити і всіх любити. Ми виходимо з власних переконань і позитивно ставимося до ініціативи цієї організації. Якщо це комусь не подобається, це вже їхня справа. Головне, що ми вважаємо, що чинимо правильно і те, що це принесе користь хлопцям, які проливають кров на сході за нашу з вами незалежність.

Довідка
Joryj Kłoc або Йорий Клоц — фолк-рок гурт зі Львова. Гурт сформувався 2008 року, відтоді брав участь у багатьох фестивалях та музичних заходах в Україні та за кордоном. Музиканти використовують українську латинку як елемент творчості.

                                                                                                                                                                                                                Захар Чорняк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів