Фольклорний колектив зі Львівщини подарував Донеччині 14 різдвяних концертів

11:10 13 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Жителі Донеччини зізналися, що подекуди вперше чули колядку та сердечно дякували за приїзд із різдвяним концертом на схід.

«Упродовж трьох днів, 9-11 січня, колектив Жовківського районного Народного дому «Джерело Розточчя» дав 14 різдвяних концертів у Донецькій області – повідомили сьогодні, 13 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Фольклорний гурт зі Львівщини заспівав колядок у Слов’янську, Краматорську, Дружківці, Райгородку, Святогірську та Маріуполі. Про це розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.

«Жителі Донеччини зізналися, що подекуди вперше чули колядку та сердечно дякували за приїзд із різдвяним концертом на схід, – зазначила Христина Береговська. – Завдяки меценатам військові посмакували різноманітними стравами, а також отримали шкарпетки та рукавиці, які роздавали на блок-постах та у військових частинах».

У перший день на Донеччині жовківський колектив виступив перед українськими військовими, зокрема на трьох блок-постах у Слов'янську, військовій частині батальйону «Львів», місті Дружківка та Краматорську, кінно-спортивному клубі «Аллюр». Також вони взяли участь у Різдвяному фольклорному фестивалі в селищі Райгородок.

У неділю, 10 січня, гурт презентував програму різдвяних колядок і віншувань для дитячого оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» у Святогірську. Того ж дня колектив заколядував на міській площі Маріуполя та виступив з концертом перед бійцями батальйону «Донбас», де їх радісно зустріли військові з різних регіонів України.

Уже 11 січня жовківські фольклористи виступили у Маріупольському «Палаці молоді» та для школярів місцевої ЗОШ № 65, які бурхливо аплодували після кожної колядки. На завершення гурт заколядував перед військово-громадською адміністрацією. Триденний концертний тур відбувся за сприянням голови Жовківської райдержадміністрації Надії Щур, міського голови міста Жовква Петра Вихопня та багатьох меценатів, священиків і працівників культури».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів