Фестиваль мешканців мікрорайону Рясне у Львові триватиме три дні

17:45 7 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/dobush

У п’ятницю, 7 червня, розпочався останній захід цьогорічної «Майстерні міста» – у мікрорайоні Рясне впродовж трьох днів, до 9 червня, проходитиме фестиваль для мешканців мікрорайону.

Про це повідомили в п’ятницю, 7 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Усі заходи проходитимуть у трьох локаціях. У п’ятницю у медіа теці на вулиці Ковалика, 1, чекають на найменших, аби побавитися у творчий «baby-jumping» «Володар моркви». За цією ж адресою проходитимуть різноманітні лекції, зустрічі і кінопоказ».

«У суботу на вулиці Шевченка 358, активісти малюватимуть з 11.00 до 14.00 мурал. А в неділю на вулиці Шевченка, 390 будуть концертні виступи. Все стартує о 15.00 і триватиме до 22.00», – поінформували також  у міськраді.

«Окрім цього, у неділю планують ще встановити клумби, які мешканці виготовлять самотужки для покращення простору. Також вже традиційно на фестивалі буде присутня команда німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ», які в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» будуть спілкуватися із мешканцями району про творення міста, комфортний транспорт і зручніші піші зв’язки та громадські простори», – розповіли також  у міськраді.

«Рясне-Fest» проходить уже вп’яте. Вперше фестиваль відбувся 2014 року й називався «Я і Україна», – повідомили також  у міськраді.

Організатор «Рясне-Fest» Юрій Добуш зазначив: «За три роки він набрав такого розмаху, що врешті ми вирішили змінити назву. З 2017-го фестиваль називається «Рясне-Fes». Сьогодні фестиваль – це великий відкритий майданчик, на якому різні гуртки, спортивні й культурні організації можуть презентувати себе та власні досягнення. Щороку зростає і кількість учасників фесту, і людей, які готові долучитися до його організації. І не вперше цей фестиваль відбувається в рамках «Майстерні міста». Ця платформа в активний період формування нового європейського міста є важливим проектом».

«Паралельно з фестивалем в мікрорайоні Рясне на заводській «Rezavod» чекає усіх у суботу на лекцію про «Місця-магніти», а також на кінопоказ. А вже у неділю, 9 червня, саме на території Rezavodu і відбудеться заключна вечірка «Майстерні міста». Чекають усіх о 19.00», – поінформували також  у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів