Десантники ініціювали триденний відпочинок у Львові дітей зі Старобільська (відео, оновлено)

15:00 15 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Військового телебачення України в інтернет-мережі «Facebook»

Зокрема гості з Луганщини відвідають фестиваль «Велика коляда».

До Львова приїхали діти зі Старобільська. Завдяки підтримці львівської обласної ради, ідея десантників окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ запросити на новорічні свята на Західну Україну дітей, що проживають у зоні АТО, а саме у Старобільському районі стала реальністю. Тимчасовий виконувач обов’язків заступника командира бригади майор Роман Сегейда повідомив: «Сподіваємося, така мандрівка для дітей стане незабутньою подією. Те, що вони зараз у Львові, ще раз підтверджує – Україна єдина». 

За три дні діти відвідають Головну новорічну ялинку Львівщини, фестиваль «Велика коляда», фабрику вишиванок. Також малечу чекає у гості особовий склад бригад.

А днями додому у Кримське Луганської області повернулася група дітей, що перебувала у місті Лева на різдвяних канікулах. Подорож відбулася за сприяння офіцера 24-ї окремої механізованої бригади Ярослава Мазура та військового капелана з’єднання отця Михаїла Іваняка.

За словами заступника командира бригади по роботі з особовим складом, підполковника Євгена Бойка, до втілення в життя даної події також долучилась громадська організація «Миколаївська народна самооборона» з міста Миколаїв, Львівської області. Підполковник розповів: «Свою Різдвяну подорож діти розпочали з відвідання Києва. Впродовж дня юні Кримчані відвідали з екскурсіями музеї та виставки, побували на майдані Незалежності та вклонилися меморіалу Героям Небесної Сотні. Вже наступного дня школярі прибули до Львова та оселилися в келіях для гостей монастиря Редемптористів, що у центрі міста. Гостей зі Сходу України радо прийняв у себе ігумен Іван Левицький, що колись також перебував у бригаді військовим капеланом».

Усі святкові дні діти були зайнятими екскурсіями містом Лева. Зокрема, школярі відвідали музей «Шевченківський гай», де проходило свято пампуха та різдвяні вертепи, побували на екскурсії підземеллям Львова, відвідали ратушу, майстерню шоколаду, копальню кави та побували в славнозвісній «Криївці» на площі Ринок.

Про це повідомили сьогодні, 15 січня, в прес-службі міністерства оборони України. Натомість тележурналісти розповіли:

«З ініціативи десантників до Львова приїхали діти зі Старобільська. Завдяки підтримці облради ідея десантників запросити на новорічні свята на Західну Україну дітей, які проживають у зоні АТО, стала реальністю. Більшість із них жодного разу не виїжджали за межі району.

Тимчасовий виконувач обов’язків заступника командира окремої аеромобільної бригади майор Роман Сегейда зазначив: «Сподіваємося, мандрівка для дітей стане незабутньою. Те, що вони зараз у Львові, ще раз підтверджує – Україна єдина. 

За три дні діти відвідають головну новорічну ялинку Львівщини, фестиваль «Велика коляда», фабрику вишиванок, а також завітають в гості до десантників. Про це повідомили на сторінці Військового телебачення України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото старту мандрівки дітей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів