Депутати Львівської облради не поспішають вивчати ситуацію в Олеському замку

18:40 30 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: blogs.pravda.com.ua

У понеділок, 30 липня, о 15.00 мав відбутися виїзд до Львівської національної галереї мистецтв робочої групи з вивчення ситуації в музеї Олеський замок.

Про це повідомили в ГО «Громада та ініціатива», де також написали: «Таким було рішення комісії з питань культури Львівської обласної ради. Однак засідання не відбулося. Депутати не зустрілися з директором галереї. Пояснень, чому так сталося, ми не отримали».

«Це не вперше у Львівській обласній раді гальмують розгляд питань стосовно збереження замків. Зокрема, затягувалися громадські слухання з приводу неприпустимості передачі замків у комунальну власність. Обговорення відбулося тільки коли за нього взялася громадськість. Виглядає, що керівництво Львівської обласної ради не зацікавлене у збереженні замків Львівщини», – розповіли також у ГО «Громада та ініціатива».

«26 липня 2018 року на засіданні постійної комісії Львівської облради з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ розлянули резолюцію громадських слухань в селищі Олесько в Буському районі щодо збереження національної культурної спадщини. Як ішлося на засіданні, після громадських слухань в Олеську тиск на головного хранителя фондів Тетяну Сабодаш триває. 25 липня 2018 року Тетяні Сабодаш було оголошено нову нічим не обґрунтовану догану, що фактично загрожує їй звільненням з роботи», – повідомили також у ГО «Громада та ініціатива».

«А раніше, 13 червня 2018 року, в селищі Олесько в м відбулися громадські слухання щодо збереження національної культурної спадщини, зокрема Олеського замку. Учасники слухань висловлювали стурбованість щодо деструктивних кроків нового керівництва Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, а також представників влади, які ставлять під загрозу збереження та розвиток музею в Олеському замку», – написали також у ГО «Громада та ініціатива».

Як інформував «ЩЛ», генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тарас Возняк повідомив, що в межах охоронної зони Олеського замку на Львівщині збудують тартак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів