У межах охоронної зони Олеського замку на Львівщині збудують тартак

17:10 30 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: blogs.pravda.com.ua

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тарас Возняк запевнив, що протестуватиме включно зі судовими позовами.

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тарас Возняк написав на сайті інтернет-видання «Українська правда»: «Чи можете ви собі уявити, щоб перед Версалем, якщо їхати з Парижа, Версальська селищна рада, щоб покращити економічне становище Версаля та отримати зо два десятки робочих місць, постановила збудувати нафтопереробний завод?.. А ми можемо».

«Є на патріотичній Львівщині таке маленьке селище – Олесько. І є у тому селищі всім знаний Олеський замок, що входить у Золоту підкову замків Львівщини. Якщо їхати трасою Київ-Чоп, головною магістраллю нашої країни, то подорожньому відкривається чи не найкращий вид – перед ним посеред рівнини велично постає Олеський замок. Траса огинає його дугою, залишаючи неповторне враження казки. І між замком на горі та подорожнім лише рівнина, колишні торфовища, що охороняли замок», – розповів також  також Тарас Возняк

«Нещодавно Олеська селищна рада дала згоду на побудову безпосередньо перед Олеським замком лісопильного заводу! Тобто вирішила покращити вид середньовічного замку… Тартак збираються будувати у межах охоронної зони замку. Тобто грубо ламаючи законодавство», – написав також Тарас Возняк
Отож бої за кільце львівських замків продовжується. Ми вже відбили кілька спроб прихватизнути якщо не весь замок, то його частину. Війна продовжується. Совєтська тварина не заспокоюється.

«Буське ДЛГП «Галсільліс», якому хтось хитро вирішив виділити територію під замком, донедавна була розміщенна у центрі Олеська. Однак напевне вона комусь приглянулася – дивімось, хто нею зараз володіє, і все стане зрозумілим – цей «хтось» дуже навіть відомий... Отож, забравши територію тартака один раз, ці «хтосі», як на мене, вирішили ще раз зіграти гру у дурня. Причому дурнями тут є всі ми. І предметом нескладної комбінації є не так лісопилка, як земля під нею. Лісопилка є лише інструментом, з допомогою якого можна раз за разом виводити з державного чи комунального володіння найпривабливіші шматки землі у приватну власність», – розповів також  також Тарас Возняк.

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького також запевнив: «У терміновому порядку я написав ідентичні листи до міністра культури України Євгена Нищука та голови Львівської державної адміністрації Олега Синютки:  На днях я зустрівся з головою Буської районної адміністрації Петром Морозом. Він обіцяв вивчити питання. Бо не знає про цю аферу. Побачимо».

Більше – на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів