Бізнес-ланч у ресторані «Валентино» у Львові викликав печію і діарею

13:34 11 вересня 2013 р.

Фото до новини

«Щоденний Львів» розпочинає серію матеріалів про бізнес-ланчі у львівських ресторанах. Експерти порталу розкажуть про їхні меню, ціни і якість обслуговування в обідній час.

Cалат з квасолі, щедро приправлеий часником і заправлений майонезом, або салат «Цезар» з куркою – так вчора розпочинався бізнес-ланч у львівському ресторані з італійською назвою «Валентино» на вулиці Нижанковича,18 у Львові (колишній «Кактус»). 

«Весільний» варіант салату з післятрапезним стійким духом часнику, коли надворі розпал сезону овочів і фруктів, може легко підірвати репутацію будь-якої установи. Тому, напевно, крім експертів «Щоденного Львова», у ресторані «Кактус» в час бізнес-ланчу було не більше шести відвідувачів. 

Часниковий післясмак офіціантка запропонувала заїсти лише одним, безальтернативним, варіантом першої страви – овочевим супом з фрикадельками. Якщо слово «овочевий» в меню бізнес-ланчу, було, напевно, закладено як елемент здорового способу харчування, то виконання супу, з доброю порцією солі, могли витримати не кожні шлунок і нирки. Друга страва – смажені хек в клярі чи шніцель з гарніром гречки, рису або картоплі – також щедро посолена і нагадувала про совдепівські часи громадського харчування. Хоча навіть у заводських та студентських їдальнях тоді у тарілці з другим можна було знайти, бодай, якийсь овочевий штрих – квашений огірок чи ложку тушкованих буряків. 

За 55 гривень, куди також увійшла ціна за узвар – найбезпечніший у меню бізнес-ланчу продукт, два експерти «Щоденного Львова» отримали стійку пообідню печію, яку довелося «гасити» лужною водою, а ще один незалежний дегустатор – важкість та болі в шлунку. На маленьке щастя третього, діарея розпочалася не на роботі, а вже ввечері у домашній атмосфері.

Такі невибагливі бізнес-ланчі «Валентино», що розташований в будинку-пам’ятці архітектури, подає на тлі, як написано на сайті закладу «старовинної цегельної стелі у поєднанні з розкішними венеціанськими люстрами, затишними диванами, м'якими килимами, старовинними фресками». 

Якесь журі у 2009 році, напевно за антураж, нагородило «Валентино» найвищою відзнакою  в номінації «Львів-Гурман» у конкурсі «Обличчя міста 2009». А 2011-2012 року «Валентино» потрапив до рейтингу 100 найкращих ресторанів України. Так написано на сайті закладу.

...Що ж до вчорашнього випадку, то салат з квасолі, щедро приправлеий часником, може бути частиною меню бізнес-ланчу тільки у спеціальних випадках. Наприклад, якщо ви не хочете після обіду ні з ким розмовляти, в тому числі і зі своїм шефом. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів