Біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Львові освятили реанімобіль, переданий українцями Іспанії (відео)

23:14 3 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Українська громада іспанської провінції Малага придбала для бійців реанімаційний автомобіль, амуніцію, продукти та медикаменти.


Відео: Tajtra

«3 березня у Львові біля пам'ятника Тарасу Шевченку на проспекті Свободи освятили реанімобіль «Renault Master», який передадуть бійцям у зону АТО», – повідомила у вівторок львівськоий кореспондент київського інтернет-видання «Gazeta.ua» Ольга Швед, конкретизуючи при цьому:

«Реанімаційний автомобіль, амуніцію, продукти та медикаменти придбала українська громада провінції Малага (Андалусія, Іспанія). Один із координаторів акції, львів'янин Ярослав Васильців, розповів також:

«Автомобіль оснащено усім необхідним для реанімації поранених, є апарат штучного дихання, медикаменти, кисень, можна проводити хірургічні втручання. Ціна авто із оснащенням – більше 10 тисяч євро, придбано за кошти громади – українців, які живуть в Іспанії, німців, поляків.

Авто купили і привезли з Мадриду – тут ще іспанські номери. Стан карети швидкої допомоги 5+, там можна надати невідкладну допомогти бійцеві, і можуть перебувати до семи осіб включно із водієм».

Найближчими дням автомобіль швидкої допомоги волонтери відправлять на Схід. Там його розподілять у найбільш гарячу точку, де є потреба в реанімації та вивезенні поранених. Також наберуть команду лікарів, які працюватимуть у кареті швидкої допомоги».

Як інформував «ЩЛ», українська громада в Іспанії передала у Львові реанімобіль для бійців на передовій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів