Українська громада в Іспанії передала у Львові реанімобіль для бійців на передовій (відео)

18:42 3 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Громада українців міста Торремолінос зібрала понад 15 тисяч євро, аби доправили за 3800 кілометрів реанімобіль для госпіталю в зоні АТО.


Відео: tvzikua

«Сьогодні, 3 березня, на проспекті Свободи представники української громади в Іспанії передали бійцям батальйону «Золоті Ворота» реанімобіль для госпіталю в зоні АТО», – повідомила у вівторок репортер «ZIK» Олена Маляренко, конкретизуючи при цьому:

«Українські іспанці витратили на автівку та її оснащення понад 15 тисяч євро і доправили її за 3 800 кілометрів до Львова з міста Торремолінос, що в провінції Малага в Іспанії. «Громада українців міста Торремолінос запропонувала придбати реанімобіль, і таку пропозицію підтримали всі українці, які проживають в провінції Малага, зокрема представники громадської організації «Майдан Малага». Кошти на його придбання вдалося зібрали достатньо швидко – упродовж місяця. Машина повністю готова до роботи за всіма технічними показниками і обладнана найсучаснішим медичним обладнанням», – повідомив один із представників ГО «Майдан Малага» Ярослав Васильцев.

Щоб швидше доправити авто до Льовав, за її кермом позмінно їхали троє водіїв.  Спецавтомобіль також завантажили необхідними для українських військових речами – комплектами теплого одягу, медичними препаратами.

Найближчим часом реанімобіль вирушить в мобільний госпіталь в районі Сєвєродонецька. «У цій машині є все необхідне – апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор, реанімаційний набір тощо. Думаю, що нашим хлопцям вона пригодиться, хоч, звичайно, краще б потреби в цьому не було», – зауважив представник українсько-іспанської громади пан Петро.

Реанімобіль випущений ще у 2006 році і вже був у користуванні, а от закуплене медичне обладнання – повністю нове. Автівка розрахована на одного пораненого і п’ять людей медперсоналу.

Є також можливість транспортування поранених у сидячому положенні. Оснащували автівку за рекомендаціями українських реаніматологів.

Переданий з Іспанії реанімобіль освятили на проспекті Свободи у Львові і передали представникам батальйону «Золоті Ворота», які й доправлять його в зону АТО. За словами українсько-іспанських волонтерів, їхня громада почала надавати допомогу ще з часів Майдану і за потреби буде продовжувати робити це й надалі. Найближчим часом українська діаспора в Іспанії планує передати українським військовим ще один реанімобіль».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів