Адмінкомісія Львівської міськради наклала максимальний штраф

14:45 4 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Адмінкомісія ЛМР наклала максимальний штраф – 170 тисяч гривень – за порушення в будинку-пам'ятці архітектури на вулиці Поповича, 5.

Про це повідомили в середу, 4 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що cьогодні під час засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини розглянули протокол, складений на фізичну особу, яка проводить роботи по облаштуванню прибудови, й  шість порушень, вчинених юридичними особами.

Зокрема за вибиття дверного отвору на місці вікна у будинку №5 на вулиці Поповича на юридичну особу накладено штраф у розмірі 170 тисяч гривень. Адміністративна комісія наклала також максимальний штраф у розмірі 1700 гривень на власника квартир у будинку №16 на площі Ринок, 16, який проводить ремонтні роботи щодо встановлення добудови у внутрішньому дворі.

Начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко розповіла: «Це цокольні приміщення. З вікна зроблено двері. Маємо також скарги мешканців на ці роботи».

Натомість розгляд справ щодо порушень, вчинених юридичними особами в будинках №2 вулиці Валовій (самовільно встановлені двері), №5 на вулиці Нижанківського (встановлено нові двері на місці автентичних), №7 на вулиці Крива Липа (встановлено добудову), вулиці Івана Франка, 68 (заміна дерев’яних вікон на пластикові), №1 на вулиці Івана Підкови (встановлено добудову) перенесли.

Голова комісії, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, відзначив: «Ми сформуємо чіткий перелік будівель, де юридичні особи-підприємці провели роботи, які нищать споруди, провели вибиття дверей на місці вікна, незаконні добудови та ін. З наступного року розпочнемо інформаційну кампанію — ці списки ми оприлюднимо з наголосом, що міська рада не рекомендує орендувати приміщення у цих будівлях».

Як інформував «ЩЛ», у липні адмінкомісія міськради оштрафувала вісьмох львів’ян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів