29 цвинтарів Львівської громади готують до свята Зіслання Святого Духа

10:30 21 червня 2024 р.

Фото до новини

Відвідувачів кладовищ просять замість пластикових квітів приносити на могили своїх рідних сухоцвіти або живі квіти

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, напередодні свята Зіслання Святого Духа, або як в народі його називають «Зелені свята», кладовища Львівської громади прибирають від стихійних сміттєзвалищ, а також косять траву вздовж доріжок та меморіалів.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Так, працівниками ЛКП «Муніципальна обрядова служба» покосили траву вздовж головних доріжок та вздовж полів на кладовищах Львівської міської територіальної громади. А також прибирають і вивозять сміття, накопичене на території чи біля кладовищ. Працівники комунального підприємства зазначають, що серед ритуально сміття найбільше спостерігається накопичення пластикових квітів.

Читайте також: Львів платить мільйони гривень за прибирання кладовищ: містяни шоковані

«Вкотре закликаємо відвідувачів кладовищ замість пластикових квітів приносити на могили своїх рідних сухоцвіти або живі квіти. А також наголошуємо, щоб у літній період з обережністю ставитися до встановлення лампадок та поминальних свічок. Адже під дією вітру вони можуть перекинутись та спричинити пожежі на території кладовища», - розповідають у ЛКП «Муніципальна обрядова служба».

 Довідково, ЛКП “Муніципальна обрядова служба” здійснює обслуговування 29 цвинтарів, з яких 10 - у Львові, а 19 - на території населених пунктів Львівської громади.

Читайте також:  Копання могил у Львові подорожчало: нові тарифи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів