15 та 16 червня будуть у Львові «Днями Яцека Куроня»

13:48 11 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

15 та 16 червня українські та польські друзі Яцека Куроня – львів’янина за походженням та великого друга України – проведуть низку заходів, об’єднаних назвою «Дні Яцека Куроня у Львові».

Про це повідомили у вівторок, 11 червня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Дні Яцека Куроня»приурочені до 15-х роковин із дня його смерті. Для участі в заходах із Польщі приїде невелика група учасників, зокрема вдова Яцека Данута Куронь, голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима, а також друзі Яцека – Іза Хруслінська, Адам Бальцер, Едвін Бендик».

«У програмі «Днів Яцека Куроня» – презентація перекладів Куроня українською, читання його текстів та відкриття фотовиставки. Однією з центральних подій буде перформанс, який представлять молоді польські митці. Всі ці події відбуватимуться у суботу, 15 червня, з 16.00 до 19.00 у Палаці Потоцьких», – поінформували також у міськраді.

«Для участі в «Днях Яцека Куроня» приїдуть із Києва Оля Гнатюк та подружжя Олена й Леонід Фінберги, які представлять книгу українських текстів Яцека Куроня, що її випустило друком видавництво «Дух і літера», – розповіли також у міськраді.

«У програмі Днів також передбачене відкриття фотовиставки «Спадщина Яцека Куроня: Україна-Польща» та меморіальний вечір пам’яті до 15-х роковин із дня смерті польського політика та друга України. Цьогорічні Дні Яцека Куроня у Львові завершаться запаленням свічки пам’яті та читанням його текстів. Приєднатися до вшанування можна, прийшовши до меморіального знаку на площі Яцека Куроня о 12.00 у неділю, 16 червня», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів