Злодій, якого відпустив суд у Львові, спробував втекти з країни

17:58 20 червня 2017 р.

Прикордонники затримали 29-річного громадянина Грузії в Борисполі.

9 червня правоохоронці по «гарячих слідах» затримати за численні квартирні крадіжки чотирьох уродженців Грузії. Однак судді Шевченківського районного суду та апеляційного суду Львівської області приклали усіх зусиль, щоб дії правоохоронців були марними, а затримані мали усі шанси втекти із країни та уникнути відповідальності.

Сихівський суд обрав для для міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень. Невдовзі один із затриманих, 29-річний громадянин Грузії, таки вніс заставу у зазначеному судом розмірі та звільнився з-під варти.

Після цього працівники Шевченківського відділу поліції оголосили йому підозру у скоєнні іншого злочину на території Шевченківського району. Проте 13 червня, суддя Шевченківському районного суду у Львові Дарина Глинська було застосувла до підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді особистих зобов’язань, що дало йому змогу бути негайно звільненим з-під варти, та не лише ухилятися від слідства, але і спробувати покинути територію країни й уникнувши відповідальності сповна.

19 червня вінспробував втекти з України, але завдяки злагодженим діям працівників прикордонної служби його затримали в аеропорту Бориспіль та передали у апеляційний суд Львівської області з надією, що зловмиснику буде обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте найгуманніші судді тепер уже апеляційного суду Львівської області Березюк, Галапац та Галин, з усвідомленням того, що ця особа намагалася втекти з України, прийняли рішення перенести розгляд цієї справи на 23 червня, що дає змогу серійному квартирному злодію знову спробувати уникнути відповідальності. 

Ще двоє із чотирьох затриманих осіб цього ж злочинного угрупування перебувають у розшуку. Вони також, як і їх товариш, внесли заставу у розмірі зазначеному Сихівським судом та були звільнені з-під варти, проте на другий суд для обранню міри запобіжного заходу щодо вчинення іншого злочину на території Шевченківського району чоловіки не з’явилися та цілком можливо що переховуючись мають намір також спробувати втекти.  Четвертий затриманий досі перебуває під вартою.  

Про це повідомили сьогодні, 20 червня, на порталі оперативних новин «Varta 1», де також зазазначили: «Чи вдасться покарати квартирних злодіїв, які причетні до декількох пограбувань – невідомо». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів