Злочинна група лісорубів на Львівщині: лісничий, його помічник і п'ять майстрів лісу

13:22 19 лютого 2021 р.

Фото до новини

Ця організована злочинна група у січні-жовтні 2020 року незаконно вчинила порубку дерев різних порід, чим спричинила шкоду на загальну суму понад 2,6 млн. грн.

Слідчі ТУ ДБР у місті Львові завершили досудове розслідування щодо 7 посадових осіб одного з державних лісомисливських господарств Львівської області, які організували злочинну групу для незаконного вирубування дерев на довірених їм територіях.

Про це повідомило ДБР у Львові, пише Dailylviv.

З'ясовано, що організував і очолив злочинну групу лісничий цього підприємства та залучив до її складу свого помічника і 5 майстрів лісу.

Ця організована злочинна група у січні-жовтні 2020 року незаконно вчинила порубку дерев різних порід, чим спричинила шкоду на загальну суму понад 2,6 млн. грн.

27 січня 2021 року цим особам було повідомлено про підозру.

17 лютого 2021 року обвинувальний акт скеровано до суду.

Таким чином, посадовців обвинувачують у:

- незаконній вирубці, перевезенні та збуті лісу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України);

- перевищенні службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 1 та 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід - УСР у Львівській області ДСР Нацполіції.

Львівська обласна прокуратура повідомила, що у період з березня по жовтень 2020 року учасники організованої групи здійснили 11 незаконних порубок дерев різних порід (в тому числі дуб, граб, сосна, вільха та липа) без наявності дозволів на здійснення рубок у загальній кількості понад 290 одиниць. У подальшому фігуранти реалізовували продукцію суб`єктам підприємницької діяльності регіону, а ті, у свою чергу, на підконтрольних їм пилорамах здійснювали їх переробку.

У ході слідчих дій вилучено та арештовано дві вантажівки марки «ЗІЛ 131» та УРАЛ, завантажені деревиною породи сосна та осика,  викрадений ліс-кругляк породи дуб в загальній кількості 50 кубів, чорнові записи із відомостями щодо кількості, сорту, кубомаси отриманої деревини та суми грошових коштів, отриманих від її реалізації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів