Збив і залишив помирати на узбіччі: за смерть 9-річної дівчинки директору лісгоспу присудили 4 роки в'язниці

21:32 8 серпня 2023 р.

Фото до новини

Суд виніс вирок директору Надвірнянського лісового господарства Василю Павлюк, який збив на автомобілі та залишив помирати 9-річну дитину.

Про це інформує ДБР, пише Dailylviv.com.

За матеріалами розслідування ДБР суд визнав винним директора Надвірнянського лісового господарства, який у січні 2022 року збив дитину та втік з місця події. Йому присудили 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.

У січні 2022 року дівчинка разом з мамою та братом поверталися з магазину у селі Лоєва Надвірнянського району на Івано-Франківщині. Родина пересувалася узбіччям.

Керівник лісгоспу за кермом службового авто на затяжному повороті порушив правила дорожнього руху, не обрав безпечної швидкості та виїхав на узбіччя, де збив дівчинку. Дитина була важко поранена. Проте посадовець, маючи змогу їй допомогти, залишив місце ДТП.

Внаслідок отриманих травм дівчинка померла у лікарні.

Працівники ДБР у стислі терміни провели розслідування та зібрали достатньо доказів у справі. У червні минулого року обвинувальний акт був направлений до суду.

Суд визнав винним посадовця у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, а також у свідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

Процесуальне керівництво здійснювала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Автомобіль збив школярку, яка йшла узбіччям дороги

47-річна водійка збила дитину: два наїзди на одній автодорозі

У Львові суд залишив під вартою водія, який збив насмерть п’ятирічну дівчинку (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів