У Львові суд залишив під вартою водія, який збив насмерть п’ятирічну дівчинку (відео)

21:48 22 червня 2016 р.

Фото до новини

Керманичу маршрутки загрожує покарання від трьох до восьми років позбавлення волі.

22 червня Львівський апеляційний суд Львівської області залишив під вартою Володимира Козака. Це водій маршрутки №3а, який 10 червня на перехресті вулиці Шота Руставелі-Зелена в центрі Львова наїхав на п’ятирічну Вероніку Роман. Дитина померла на місці.

Очевидець події Вікторія розповіла: «Дівчинка була з бабусею та двоюрідною сестрою. Перебігали дорогу на пішохідному переході. Водій у той час повертав та вирівнював маршрутку. Вони заскоро підбігли, їх стукнуло задніми колесами. Старша дівчинка встигла відскочити назад, бабуся теж вижила. Люди почали стукати у вікна маршрутки».

За водієм їхала машина патрульної поліції. Усе записали на відеореєстратор. Інспектор патрульної поліції Львова Святослав Зенчак повідомив: «Побачили, що під колесами опинилася маленька дитина, відкотили автобус. Було видно, що вона вже нежива. Голова знаходилась під заднім колесом».

У залі суду зустрілися родичі загиблої дитини з рідними затриманого водія. Володимир Козак у камері для підсудних плакав, просив вибачення. Він запевняв: «У мене таке вперше трапилося за ціле життя. Я не зумисне. Прошу, аби мені замінили міру покарання на домашній арешт. Нікуди не втечу, буду з'являтися на усі судові засідання. У мене нема закордонного паспорта».

Батьки загиблої дитини виступили проти того, аби водія відпустили. Вимагають для нього найбільшого покарання. Мати загиблої Анна Зьобер повідомила: «Очевидці кажуть, що водій перед собою побачив жовту маршрутку-конкурента. Злякався, що забере його пасажирів. Поспішив її підрізати. На переході у той час було шість пасажирів. Він на них поїхав. Моя дитина загинула через його захланність. Ще й у той час по мобільному телефону розмовляв. Тепер хочуть так повести справу, аби винною зробити мою дитину. Я цього не дозволю. Через таких, як він, у нашій родині це вже четверта смерть дитини під колесами. Хочу, аби нарешті була справедливість». 

Батько дитини Павло Роман переконаний – підсудний може утекти від слідства. Він обурюється: «Нехай не закордон. Він – з Рівненщини. Сховається у рівненських лісах і ніхто його не знайде». 

Дружина водія – Оьга Козак – тримає у руці мобільний телефон. Каже, що він належить її чоловікові. Там зафіксовано, що у той час телефонної розмови не було. Рідні Козака незадоволені розслідуванням. 

Син водія заявив:  «Слідство якось неправильно іде. Стільки часу минуло, ніхто не вилучив мобільний телефон. Говорять, що батько розмовляв, коли наїзд трапився. Це неправда. Говорив о 16.27, коли стояв на світлофорі. Трагедія сталася о 16.30. Через хвилину він набрав диспетчера - та не відповіла. О 16.32 подзвонив мені: «Сину, біда сталася». За цей час жодного свідка не опитали». 

Затриманому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Про це повідомили сьогодні, 22 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» розповіли в середу:

«Водій львівського автобуса, що на смерть збив п’ятирічну дитину, залишиться під вартою. Львівський апеляційний суд відмовив звинуваченому у зміні запобіжного заходу. Чоловіка залишили у СІЗО без права внести грошову заставу. Водій у суді перед батьками вибачився і визнав свою провину. Сторона потерпілих наполягає, трагедія сталася через недбальство водія, бо він, нібито, під час руху розмовляв по телефону. Сам кермувальник це заперечує. ДТП сталася позаминулої п'ятниці. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів