Затримали зловмисників, причетних до жорстокого вбивства подружньої пари у Львові

17:17 15 квітня 2020 р.

Фото до новини

Зловмисників, 20-річного мешканця Яворівського району та його однолітка-львів’янина, викрили оперативники управління кримінальної поліції спільно з слідчими поліції Львівщини та співробітниками Залізничного відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури області.

Про це інформує пресслужба ГУ поліції у Львівській області.

Повідомлення про те, що у квартирі одного з будинків на вулиці Моторній у Львові виявлено тіла чоловіка та жінки без ознак життя зі слідами насильницької смерті надійшло у поліцію 13 квітня близько 10.30. Правоохоронці встановили особи загиблих – ними виявилась подружня пара, 66-річний чоловік та його дружина віком 67 років.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за п.1.п.2. п 6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ч.4 ст.187 (розбій) КК України. Санкції статей передбачають максимальне покарання - довічне позбавлення волі.

«Проведеними заходами оперативники кримінальної поліції встановили, що до скоєння вбивства причетні двоє чоловіків віком 20 років. Один із них, львів’янин, раніше винаймав помешкання у загиблих. На його думку, в подружжя могла бути заощаджена значна сума грошей – тому він з товаришем, мешканцем Яворівщини, заманили чоловіка та дружину в квартиру, де сталось вбивство.
Вимагаючи вказати де заховані гроші, вони нанесли потерпілим чисельні ножові поранення, від яких ті померли. Після цього зловмисники заволоділи грошима і ювелірними виробами. 14 квітня вони були затримані», - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів причетності затриманих до скоєння злочинів – це стало можливим завдяки фаховості та злагодженій роботі слідчих та оперативників. Під час санкціонованих обшуків були вилучені ювелірні вироби, якими зловмисники заволоділи у квартирі загиблих, а також автомобіль «БМВ», яким вони користувались.

Слідчі повідомили затриманим про підозру в скоєнні злочину.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Львові затримали начальника відділу виправної колонії за 12 тис грн хабара.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів