Засновник TB Fruit Тарас Барщовський оголошений у Польщі в розшук

19:49 24 травня 2023 р.

Фото до новини

Засновник групи компаній з виробництва соків TB Fruit Тарас Барщовський оголошений у Польщі у розшук за створення злочинного угруповання.

Про це повідомляє поліція Польщі, пише Dailylviv.com.

Уродженець Львівщини - Братковичі, Городоцького району - є засновником однієї з найбільших у Східній Європі групи компанії TB Fruit.

Бізнесмен оголошений у розшук у Польщі за статтею 258 § 3 "Створення або управління групою чи об’єднанням з метою вчинення злочину або податкового правопорушення". 

52-річний Тарас Барщовський  - засновник і власник групи компаній з перероблення фруктів, ягід і овочів T.B.Fruit, власник ТИ «Т. Б. Сад», «Яблуневий Дар», «Т.B. Fruit Poland», «T.B. Fruit SRL», «Galicia», «Filvarok». Він є одним з найбагатших підприємців Львівщини.

У 2021 році видання Forbes оцінювало його статки у 105 млн доларів. 

Нагадаємо, низка польських садівників, які вирощують яблука, звинуватили українського бізнесмена Тараса Барщовського та його концерн у багатомільйонному шахрайстві. Бізнесмен нібито закуповував у польських фермерів яблука у промислових масштабах, але не заплатив за них.

Про це повідомляв польський телеканал Polsat.

Polsat не називав прізвища українського підприємця, який начебто не повернув гроші польським садівникам, та назву його концерну. Однак профільний портал польських садівників e-sadownictwo.pl стверджував, що мова йде про Тараса Барщовського і його компанію T.B.Fruit.

"Звинувачення стосуються створення в Польщі організованого озброєного злочинного угруповання, шахрайства на шкоду близько 100 польським виробникам і постачальникам фруктів, а також передання майна. Найбільший задокументований випадок збитків становить 15 мільйонів злотих, але це початок справи",  – прокоментував виданню WP Wiadomosci адвокат Анджей Єжинскі з Окружної прокуратури в Любліні. 

На кінець 2021 року Тарас Барщовський заборгував податковим органам Польщі мінімум 15 млн злотих.

У цій ситуації польські виробники фруктів обурюються, що 200 цистерн компанії Tank Trans Тараса Барщовського мають проїхати через польський кордон, заповнивши ринок ЄС дешевим яблучним концентратом.

70% коштів з програми підтримки садівників на Львівщині розподілили між 5-ма підприємствами. Решту отримало 43 господарства

100 найбагатших українців-2020: трійка лідерів незмінна, а серед львів'ян - нові обличчя

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів