У Львові замість одного кінотеатру збудують шість багатоповерхівок

16:51 16 квітня 2021 р.

Фото до новини

Власник найбільшого українського виробника соків під маркою "Galicia" споруджуватиме житлові будинки на місці колишнього кінотеатру "Галичина".

Виконавчий комітет Львівської міської ради 16 квітня погодив Тарасові Барщовському внести зміни у містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівок на вул. Любінській. Комплекс зведуть на території, де за зонінгом повинні розташовуватись громадські та торгові споруди, а генпланом не перебачено будівництво житла.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.

Нагадаємо, що МУО Барщовському затвердили ще у вересні 2017 р. Забудову проводитимуть на території колишнього кінотеатру «Галичина», який розібрали ще в 2013 році.

Тоді планувалось, що забудовник зведе комплекс багатоповерхівок. Найвища із них, будинок №2, матиме 20 поверхів та 68 метрів у висоту. У той час збудованих офісних чи житлових приміщень такої висотності у Львові не було. Інші чотири будинки мали мати 2, 6, 7 та 10 поверхів.

Верхні поверхи відводили під житло. У комплексі також передбачені кінотеатри, офіси, дитячий центр та підземний паркінг.

Тодішній головний архітектор Юліан Чаплінський зазначав, що район сформований одноманітною радянською забудовою і що вулиця Любінська має «дуже скучний силует, який струнка «свічка» урізноманітнить».

У проєкті 2017 площа квартир становила до 13,6 тис. м2 або ж 229 квартир, а площа паркінгу 9,1 тис. м2.

З невідомих причин будівництво так і не розпочалось. А у 2019 році Барщовський вже звертався за змінами до містобудівних умов. За новим планом передбачалось будівництво офісного центру.

Нові зміни – це повернення до проєкту 2017 року. Однак в нього внесли деякі зміни. Наприклад, 20-поверхової «свічки» не буде. Висотність будинку №2 понизили до 40 метрів. Натомість додали ще шостий будинок висотою в 23 м. Зміни пов’язані з близькістю до Львівського аеропорту.

За теперішнім проєктом площа комплексу дещо збільшилась (з 26 тис. м2 до 31,2 тис. м2). Серед них площа житлових будинків становить близько половини — 16,5 тис. м2 . Площа паркінгу така ж, як проєкті 2017 року — 9,1 тис. м2 , тобто 232 машиномісця. Площа комерційних та громадських приміщень складе 5,6 тис. м2. Також у комплексі передбачається 25-метровий басейн.

Згідно із зонінгом, ця територія належить до зони Г-2 і призначена для розміщення офісів, закладів торгівлі, адміністративних приміщень. За допустимими видами забудови тут дозволяється споруджувати лише будинки з житловими одиницями у верхніх поверхах.

Однак такі містобудівні умови суперечать генплану, оскільки цю територію слід використовувати як громадські центри, комплекси та об’єкти.

Тарас Барщовський – відомий підприємець, який входить до списку топ-100 найбагатших людей України за версією НВ 2020 року і є власником холдингу з виробництва соків T.B.Fruit, найбільшого українського виробника соків під маркою «Galicia».

Бірки, Завадів, Зашків, Гряда, Малі Підліски: для будівництва Північної об’їзної треба викупити ще 11 ділянок

Депутати ЛМР віддали майнові комплекси двох ринків Львова групі Козловського за невідому суму

У Львові влада дозволила компанії з Кіпру у колишньому пасажі Міколяша зробити магазин і офіси

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів