Депутати ЛМР віддали майнові комплекси двох ринків Львова групі Козловського за невідому суму

13:50 16 квітня 2021 р.

Фото до новини

Львівська обласна прокуратура поки що мовчить, чи й надалі виступатиме у суді проти укладення такої мирової угоди між Львівською міською радою і ТОВ «Дари Львівщини».

Господарський суд Львівської області переніс розгляд питання про укладення мирової угоди між Львівською міською радою і ТОВ «Дари Львівщини» у справі двох ринків на 19 квітня. Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.

Раніше, у понеділок, 12 квітня, на засідання подали ухвалу Львівської міської ради №335 від 25 березня 2021 року про укладення мирової угоди, однак сам текст мирової угоди, підписаний та скріплений гербовою печаткою сторін, не долучили. Відтак, підготовче засідання відбудеться 19 квітня, о 15:30 год.

Нагадаємо, 25 березня депутати Львівської міськради проголосували за укладення цієї мирової угоди, якою передбачається, що міськрада отримає невідому наразі грошову виплату, але водночас визнає право власності за «Дари Львівщини» на майнові комплекси двох комунальних ринків міста «Винниківський» та «Підзамче» й відмовиться від судового процесу.

Спочатку передбачалося, що місто отримає за ринки 18 млн грн. Сума була встановлена на підставі висновків про вартість об’єкта оренди, затверджених наказами ще у 2017 році. Однак під час сесійного засідання депутати визначили, що вартість встановлять на підставі майбутньої оцінки. Однак в результаті у проєкті мирової угоди, яка долучена до підписаної міським головою ухвали,  пункт про ціну сформували по-іншому:

«…за ціною, визначеною суб’єктом оціночної діяльності, з врахуванням висновку про вартість об’єкта оренди, затвердженого наказом управління комунальної власності департаменту економічного розвитку від 30.05.2017».

Укладення мирової угоди також повинен погодити суд, оскільки прокуратура позивається в інтересах міськради про витребування майна ринків. Офіційно наразі Львівська обласна прокуратура мовчить, чи виступить проти її укладення.

Раніше прокурор Галина Лука заявляла в суді, що про наміри укласти мирову угоду їй стало відомо з інтернету, «станом на теперішній час відсутня будь-яка інформація стосовно такої угоди, та навіть за її наявності, прокуратура буде заперечувати її затвердження судом».

Майно двох ринків «Підзамче» та «Винниківський», яке Львівська міськрада здавала в оренду, перестало бути комунальним у 2019 року. Це сталось після придбання ТОВ «Дари Львівщини», яке орендувало майно ринків, Софією Максимець, донькою Григорія Козловського. Державні реєстратори з винниківського комунального підприємства переписали комунальне майно на ТОВ «Дари Львівщини».

Потім ця компанія передала майно в іпотеку «Галицький шлях» і «Винниківський шлях». Ці компанії контролює сам Григорій Козловський і депутат Львівської міської ради від ЄС та адвокат Козловського Олексій Різник.

Після того, як управління комунальної власності Львівської міської ради виявило нові записи в реєстрі нерухомості, то звернулося із скаргою до Офісу протидії рейдерству при Мін’юсті. Із другої спроби вона була задоволена частково – скасували рішення реєстраторок про те, що ринки є у приватній власності. «Дари Львівщини» в судовому порядку успішно оскаржило це рішення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів