Замах на вбивство працівників поліції у Львові: з’ясовують обставини

22:14 4 вересня 2022 р.

Фото до новини

У Львові поліцейські встановлюють обставини замаху на вбивство працівників поліції під час виконання службових обов’язків.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 4 вересня, близько 14.00, до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Білогорській у Львові невідомий чоловік поводиться агресивно, чіпляється до перехожих, погрожує їм гранатою.

24-річний чоловік, кинув дві гранати - у патрульних поліцейських та у салон службового автомобіля. На щастя, ніхто не постраждав.

За вказаною адресою прибули співробітники Управління патрульної поліції у Львівській області. На місці події вони виявили чоловіка, який поводився неадекватно, погрожував застосувати зброю, на зауваження правоохоронців не реагував. Натомість зловмисник кинув одну гранату у бік правоохоронців, а другу – у салон службового автомобіля, після чого сховався у будинок.

Внаслідок вибуху гранат ніхто не постраждав.

На місце негайно прибула слідчо-оперативна група та інші співробітники відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, а також спеціалісти-вибухотехніки поліції Львівщини. Правоохоронці встановили особу зловмисника, 24-річного жителя міста Харків, а також його 29-річного брата, який переховувався у будинку.

На місці події працюють слідчі, вирішується питання про затримання братів у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

У Львові кинули гранати на подвір’я екс-«регіонала» й керівника охоронної фірми (+відео)

Правоохоронці кваліфікували як хуліганство метання гранат у Львові (+відео)

42-річний судимий з гранатами увірвався в магазин під Львовом

На Львівщині вилучили гранату в нетверезого чоловіка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів