За замовлені вбивства на 15 років ув’язнено львів’янина Зиновія Калітовського

22:25 11 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: wz.lviv.ua

Але слідчі з'ясовують його причетність до ще 20 смертельних розправ.

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові суд ув’язнив на 15 років професійного вбивцю. Натомість київська газета «Коммерсантъ Украина» уточнює, що наприкінці минулого тижня колегія суддів Франківського районного суду покарала 15 роками позбавлення волі 53-річного львів’янина Зиновія Калітовського.

Зокрема слідством було встановлено його участь у замаху на львівського підприємця Володимира Дідуха, більш відомого в кримінальних колах як Вова Морда. 24 серпня 2012 року Калітовський був за кермом «Daewoo Lanos», з вікна якого кілер міжнародного масштабу Володимир Марко, більш відомий під прізвиськом Біба, розстріляв на вулиці Князя Романа у центрі Львова «Volvo», в котрому перебував тоді Дідух-Морда, але тільки поранив його, натомість його водія вбив.

Натомість коли 11 грудня 2012 року міліціонери затримували у Львові виконавців замаху на Дідуха-Морду, то Марко-Біба встиг тоді застрелитися, а Калітовському оперативники зуміли перешкодити в цьому ж. Своєю чергою, в ході слідства з’ясувалося, що він перебуває в розшуку вже більше 20 років.

А упродовж останніх десять років Калітовський жив на дачі у Винниках, де показував своїм сусідам фальшиве посвідчення військового прокурора. А насправді цей злочинець виконував замовні вбивства, причому, за словами правоохоронців, «працював лише по кримінальних авторитетах».

Начальник УБОЗ МВС у Львівській області Василь Телиця повідомив також, що «під час обшуку у нього на дачі виявили цілий арсенал зброї, більше восьми тисяч патронів різного калібру, кулемети, автомати Калашникова (на фото. - Ред.)». У слідства є дані, що Калітовський причетний до виконання ще 20 замовних вбивств, але принаймні наразі його вину ще достеменно не доведено.

Тож поки що його утримують у Лук’янівському слідчому ізоляторі. Втім, Калітовський пообіцяв, що під час відбування покарання він все-таки накладе на себе руки. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів