У Львові суд ув’язнив професійного вбивцю на 15 років

15:53 6 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.if.ua

Під час його затримання у нього вилучили два пістолети й автомат «Калашникова» з глушниками та фальшиві документи правоохоронців.

Франківський районний суд Львова оголосив вирок 53-річному учаснику злочинного угруповання, обвинуваченому у вбивстві мешканця Львівщини й замаху на вбивство львів’янина у День Незалежності України в 2012 році. Врахувавши його співпрацю зі слідством, колегія суддів призначила йому 15 років позбавлення волі з повною конфіскацією всього належного йому майна з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

Особи злочинців, які готували другий із цих злочинів, були встановлені співробітниками управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області торік у грудні. Але один із них, на чиєму рахунку – не один десяток вкорочених людських життів, за які він перебував у розшуку впродовж 24 років, покінчив зі життям самогубством під час спроби його затримання, поціливши собі у скроню.

Натомість ще один активний учасник злочинного угрупування був тоді затриманий. Причому в нього вилучили тоді два пістолети й автомат «Калашникова» з глушниками та фальшиві документи співробітників правоохоронних органів.

Начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Василь Телиця, повідомив також: «Під час обшуку в помешканні, де переховувались злочинці, правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї та вибухівки, зокрема: пістолети, автомати, кулемети, гранатомети, гранати, снаряди, близько 8000 набоїв різного калібру до різного виду зброї, понад 40 кг вибухівки, маски, підроблені документи та форму працівників міліції».

А в ході слідства було встановлено, що затриманий входив до складу злочинного угруповання, на рахунку якого – понад 20 замовних вбивств. Причому – на території як України, так і інших держав. 

Про це повідомляє сьогодні, 6 лютого, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів