За фальшиву довідку про вакцинацію від Covid-19 на Львівщині погрожують двома роками ув'язнення

19:03 26 серпня 2021 р.

Фото до новини

Мешканець Яворівського району не хотів відбувати самоізоляцію на території України.

Як встановили правоохоронці, 47-річний мешканець Яворівського району знайшов у мережі Інтернет бланк свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, в якому були проставлені реквізити та печатки медичного закладу і лікаря. Зловмисник відредагував цей документ, внісши у нього свої паспортні дані, та у такий спосіб підробив свідоцтво про вакцинацію від COVID-19, що  звільняє від обов’язку відбувати самоізоляцію на території України.

Про це повідомив відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Надалі, у середині серпня, чоловік пред’явив цей самостійно виготовлений документ інспектору прикордонного контролю на пункті пропуску через державний кордон України з Республікою Польща.

Дізнавачі сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - обмеження волі на строк до двох років.

Поліція у Львові знайшла списки тих, хто їхав за кордон з фальшивими ПЛР-тестами

Розслідування про підробні ПЛР-тести

У Львові повідомили, хто видає свідоцтво про вакцинацію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів