За 10 тисяч доларів львів'янин обіцяв зробити військовозобов'язаного інвалідом

16:02 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Щоб з такими документами ухилянт міг виїхати в одну з європейських країн.

50-річний львів’янин погодився виготовити військовозобов’язаному громадянину фіктивні документи про призначення йому групи інвалідності, що надавало можливість виїхати в одну з європейських країн в умовах воєнного стану. Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Читайте також7 років тюрми отримала чиновниця Львівської міськради за фіктивні документи для ухилянтів

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Читайте такожДля встановлення інвалідності Кабмін визначив 4 загальні документи і 6 - медичних. Перелік

30 вересня правоохоронці затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання ним частини грошей від «замовника» у сумі 3 тисяч доларів з десяти.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Читайте такожУсім, хто отримав інвалідність з 2022 року, доведеться пройти переогляд у МСЕК чи ВЛК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів