З України до Євросоюзу їхав з пістолетом-кулеметом, стволами і затворами

11:04 21 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Іноземець хотів потайки перемістити бойову зброю.

Минулої неділі посадові особи митного поста «Тиса» під час перевірки автомобіля марки «Шкода Октавія» виявили арсенал вогнепальної та холодної зброї, а також спорядження, які переміщував  61-річний громадянин Литви без будь-яких дозвільних документів. Про це повідомила Закарпатська митниця, пише DailyLviv.com.

Серед виявлених предметів: пістолет-кулемет, два магазини-спорядження до нього, три магазини-спорядження до пістолета ТТ-33, затворні рами зі спусковим механізмом до карабіна К-98 та пістолета SA-26, ствол до пістолета SA-26, п'ять затворів до пістолетів-кулеметів SA-26 та ППС-43, два стволи до пістолета-кулемета ППС-43, два бланки ствола (довжиною 60 см), один бланк ствола (довжиною 38 см), металевий ніж (довжиною 27 см), кулеметна стрічка-спорядження боєприпасів до кулемета МG-42.

Вогнепальну та холодну зброю зі спорядженням виявлено у багажному відділенні та салоні авто у місцях, що утруднюють доступ.

На момент перетину митної території України жодні дозвільні документи на переміщення зброї в іноземця були відсутні.

За цим фактом до правоохоронних органів скеровано повідомлення про протиправне діяння, що містять ознаки злочину за ч.1 статті 201 Кримінального кодексу України.

Довідково

Плануючи перетнути митний кордон України зі зброєю, громадяни України мають отримати для цього дозвіл. Видача дозволів на перевезення вогнепальної зброї, бойових припасів до неї, основних частин зброї, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, а також пристроїв та патронів до них здійснюється Національною поліцією України.

Читайте такожЦивільним дозволили задекларувати бойові пістолети, автомати, мисливську зброю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів