Цивільним дозволили задекларувати бойові пістолети, автомати, мисливську зброю

16:58 30 серпня 2024 р.

Фото до новини

Не підлягають декларуванню: нарізна вогнепальна зброя калібру від 12,7 мм й більше та боєприпаси до неї, кулемети, вогнемети, міномети та інше важке озброєння, яке є у військових.

Про це в етері «Єдиних новин» заявив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий, коментуючи ухвалення Верховною Радою Закону щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю, пише DailyLviv.com.

Після 25 листопада цивільні матимуть можливість задекларувати незареєстровану зброю та залишити її на зберіганні. Після набуття чинності Закону, впродовж одного місяця цивільні особи, які мають знайдену або не задекларовану зброю, повинні будуть звернутися до органів Національної поліції — за номерами 102, 112 та передати її для декларування або здати в поліцію.

Богдан Драп’ятий зауважив, що після завершення воєнного стану, впродовж 90 днів після цього, громадянин повинен буде повернути зброю, яка була отримана від Сил безпеки і оборони, адже це державна власність. А знайдену і задекларовану зброю він зможе переробити на ті види вогнепальної зброї, яка буде дозволена в цивільному обігу.

Декларуванню підлягають бойові пістолети, автомати та мисливська зброя. Натомість не підлягають: нарізна вогнепальна зброя калібру від 12,7 мм та більше і боєприпаси до неї, кулемети, вогнемети, міномети та інше важке озброєння, яке є у військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів