Януковича охороняє засекречений підрозділ (відео, доповнено)

23:36 12 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Сьогодні автомайданівців не пропускали в резиденцію президента у Межигір’ї не лише «беркутівці», а й міліціонери з прихованими розпізнавальними знаками.


Відео: Дмитро Тузов

На відео можна побачити, що на правому погоні у силовиків – жовта нашивка, на лівому – сіра. Також закрито у них шеврон, який надає змогу визначити приналежність до певного підрозділу МВС.

Повідомляючи про це в неділю, «Українська правда» нагадує, що приховування розпізнавальних знаків, погонів, елементів форми працівника МВС, як і відмова представитись на вимогу громадян, є порушенням законів України. Зокрема, «Закону про міліцію». 

Видання інформує також, що сьогодні, 12 січня активісти Автомайдану провели акцію під резиденцією президента Януковича. «Їдемо вручати повістку до Межигір'я. По дорозі усім даішникам та правоохоронцям так само вручаємо (повістку) на народний суд на Майдані», – анонсували свою акцію активісти.

Однак дорогу до резиденції президента було перекрито, прилеглу територію охороняли спецпризначенці. Окрім того на повороті до Нових Петрівців на дорозі було розміщено важку техніку, зокрема КамАЗи з піском.

Натомість «Цензор.НЕТ» повідомляє в неділю, що приховування розпізнавальних знаків охоронцями Януковича коментують по-різному. Одні запевняють, що це російська «Альфа», але їм заперечують: «Є інформація, що в Міжгір’ї за кордоном «Беркуту» стояла не «Альфа». Це був підрозділ держохорони «Булат», штурмовики. Екіпірування у них ідентичне».

«Президентський полк, дислокація якого – на вулиці Довнар-Запольського, чи Окрема охоронна бригада Генштабу», – припускають інші.

Наводять і таку версію: «Торік був реформований елітний спецпідрозділ центрального підпорядкування внутрішніх військ «Омега» – його об’єднали зі загоном спецпризначення «Вега», який входив до складу частини спеціального призначення 3027 «Барс» (Нові Петрівці на Київщині), в «Окремий загін спеціального призначення з боротьби с тероризмом». 

Коментують їх появу в Межигір’ї й так: «Кажуть, що це «катафоти» правого плеча, на лівому – білі, щось типу «Альфи». Це гарний знак що вони стоять в заслоні – «беркутні» не вистачає, чергує еліта».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Майдан починає акцію «Україна без кортежів» і рушить стотисячним походом на Межигір'я, а сьогодні Автомайдан передав Януковичу повістку в народний суд.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів