Врізали червоного дуба і потрапили в руки ДБР у Львові

17:55 6 квітня 2021 р.

Фото до новини

ТУ ДБР у Львові повідомило про підозру п’ятьом особам, серед яких працівники Міженецького лісництва ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство», за фактом розтрати дерев червоного дубу.

Ця деревина має високу цінність та використовується у будівництві, виробництві меблів та інтер’єрів. Встановлено, що у розтраті брали участь працівники лісництва за пособництва приватного підприємця та двох його працівників. Цінну деревину вилучено, на неї накладено арешт. Також накладено арешт на вантажний автомобіль, яким перевозилися дуби.

Про це повідомило територіальне управління Державного бюро розслідувань у Львові, пише Dailylviv.

На даний час готуються клопотання до суду щодо обрання фігурантам запобіжних заходів.

Таким чином, фігуранти провадження підозрюються у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України.

Нагадаємо, слідчі ДБР повідомили про підозру 7 посадовим особам Міженецького лісництва ДП "Старосамбірське ЛМГ".

За даними слідства, лісничий організував злочинну групу для незаконної порубки дерев для продажу. У період другої половини 2019 року – першої половини 2020 року на ввірених службовим особам ділянках лісництва відбулися незаконні порубки дерев різних порід. Сума завданих збитків перевищила 6,6 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів