У Туреччині у справу про вбивство кота втрутився президент Ердоган

11:35 15 березня 2024 р.

Фото до новини

У Туреччині після вбивства кота Ероса відбулися масові протести, а винуватець злочину отримав рекордний для республіки тюремний термін за смерть тварини.

Як інформує турецька газета Hurriyet, яке цитує "Главком" вбивство сталося 1 січня в одному із житлових комплексів у стамбульському районі Башакшехір, пише DailyLviv.com.

Ерос був бездомним котом, якого мешканці вважали спільним та підгодовували. Мешканців багатоповерхового будинку вразила новина про вбивство кота – чоловік забив його до смерті біля ліфта, все, що сталося, потрапило на відео. Незабаром стала відома й особистість зловмисника. Ним виявився мешканець цього ж будинку Ібрагім Келоглан.

Читайте також: У Львові з особливою жорстокістю скальпували кошеня: хто це зробив і яка реакція мешканців, ветклінік, поліції

Любов до кішок є важливою частиною самоідентифікації для турків, і особливо жителів Стамбула. Запис із камер відеоспостереження швидко поширився в інтернеті. Пролунала різка реакція – зоозахисники вимагали покарання для живодера, і Келоглан був затриманий, а справу розглянув суд.

У суді Келоглан розповів, що вбив Ероса, піддавшись «хвилинному нападу гніву». Він не пояснив, чим був викликаний цей спалах гніву. Він запевнив суддів, що прийшовши до тями, дуже засмучувався через те, що здійснив. Щоб загладити свою провину, він годував бездомних тварин і зробив щедру пожертву котячому притулку.

Читайте також: У Львові двоє чоловіків різного віку викинули котів з балконів

За даними ЗМІ, спочатку суд визнав його винним і засудив до 1,5 року в'язниці, але Келоглан незабаром опинився на волі – за поведінку термін замінили на умовний. Сусіди чоловіка, дізнавшись про це, влаштували акції протесту, до них приєдналися небайдужі громадяни та зоозахисники. Майже вся країна обговорювала справу Ероса – навіть Реджеп Ердоган у розмові з міністром юстиції поставив питання без відповіді: «Як таке взагалі можливо?». Після громадського резонансу справу Келоглан знову повернули до суду, де чоловіка повторно засудили, але вже до 2,5 року в'язниці, що є рекордним покаранням за вбивство тварини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів