В Україні створять реєстр головних державних зрадників, - НАЗК

21:07 4 квітня 2022 р.

Фото до новини

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) займеться створенням Реєстру державних зрадників.

«Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) працюватиме над Реєстром держZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів спільно з громадською організацією Рух ЧЕСНО», - повідомили у НАЗК, пише Dailylviv.com.

"Раніше НАЗК уже розповідало, що приєдналося до пошуку держзрадників серед посадовців для того, щоб допомагати Службі безпеки України. Тепер після підтвердження відповідних органів про підозру посадовцям ця інформація частково стане публічною завдяки Реєстру Zрадників», — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

У Реєстрі зібрані дані про політиків (депутатів місцевих рад, членів виконавчих органів влади, голів ОДА та РДА) та інших осіб, які зробили заяви на користь окупантів, проводили проросійську пропаганду, брали участь в організації псевдореферендуму або формували підконтрольні РФ “органи влади”.

«Спочатку ми вносили в Реєстр лише політиків, однак потім зрозуміли, що такий список буде неповний. Адже, якщо на співпрацю з ворогом підуть правоохоронці, представники органів виконавчої влади чи навіть просто журналісти — це може завдати нашій країні не меншої шкоди, — зазначає лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська. — Саме тому ми вирішили розширити перелік осіб для Реєстру Zрадників, щоб зрештою жоден колаборант не уникнув покарання». 

НАЗК буде шукати колаборантів серед посадовців, представників органів місцевого самоврядування, правоохоронців і представників ЗМІ. 

Немає часу займатися зрадниками: Президент позбавив звань двох генералів

У Львові поліція виявила підозрілих осіб і передала їх СБУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів