В Україні були підроблені 1201 «VIN»-кодів «BMW»

13:35 29 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: epravda.com.ua

У 2017 році були підроблені щонайменше 1201 «VIN»-кодів на автомобілях «BMW».

У судовому реєстрі з'явилася справа про арешт автомобіля «BMW», «VIN»-номер якого не збігся з даними в техпаспорті. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними «Опендатабот».

Власник автомобіля «BMW» стверджує, що він придбав цей автомобіль разом зі свідоцтвом лише рік тому. У судовому рішенні сказано, що поліція зупинила авто, щоб перевірити техпаспорт автомобіля.

Виявилося, що в свідоцтві було зазначено два номери автомобіля, тоді як в базі Національної поліції цей автомобіль зареєстрований за іншим номером. «Це говорить про можливу підробку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу або шасі (кузова, рами) автомобіля», – сказано в рішенні.

«Власник автомобіля на судовому засіданні зазначив, що є добросовісним користувачем автомобіля марки БМВ-525, який придбав разом із зазначеним свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу близько року тому», – також говориться в рішенні.

Автомобіль був вилучений і на нього наклали арешт. Власник автомобіля був позбавлений права розпоряджатися і використовувати машину.

За даними МВС, у 2017 році були підроблені 1201 «VIN»-кодів на автомобілях. Маються на увазі лише ті випадки, які були виявлені.

Засновник Опендатаботу» Олексій Іванкін, «Зараз українці не мають можливості безкоштовно перевірити «VIN»-номер автомобіля при його придбанні. Таким чином багато хто стає жертвою шахраїв, які займаються кримінальним автобізнесом. Ми вважаємо, що МВС може відкрити дані про «VIN»-номера і захистити громадян від подібних ситуацій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів