В Одесі затримали вбивць жителя Львівщини (відео)

22:35 14 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Злочинців утримують у слідчому ізоляторі.

«Працівниками Київського відділу поліції Одеси викриті 31-річний одесит та 22-річний житель Іллічівська, які заволоділи майном, а потім за допомогою пістолета і ножа позбавили життя приїжджого чоловіка. Злочинців заарештовано, вони перебувають у слідчому ізоляторі», – повідомили сьогодні, 14 січня, в Одеському обласному управлінні Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Події відбувалися в серпні минулого року. До Київського відділу поліції звернувся житель Трускавця та повідомив про зникнення 43-річного родича, який проходив лікування в одній з клінік Одеси. Після завершення обстеження чоловік повинен був сісти на потяг до Львова, проте додому не приїхав та на зв'язок не вийшов.

За даним фактом слідчим відділом було розпочате кримінальне провадження на підставі частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У ході досудового слідства, правоохоронці провели роботу, спрямовану на з'ясування обставин події.

Поліцейські допитували можливих свідків у справі, працівників клініки, встановлювали зв'язки зниклого. Незабаром в Дністровському лимані місцевим жителем був виявлений труп чоловіка з множинними проникаючими ножовими пораненнями грудної клітки. 

Тіло загиблого деякий час перебувало у воді, але сумнівів у слідства не було – в лимані був знайдений труп зниклого жителя Львівської області з ознаками насильницької смерті. Правоохоронці продовжили розслідування і з'ясували, що в медустанові, чоловік тісно спілкувався з одним із пацієнтів.

Невідомий перебував на лікуванні під вигаданим ім'ям, що було передбачено статутом клініки, але ускладнювало його пошук. Проте поліцейські встановили ім'я невідомого. Даний факт поклав початок до розкриття злочину.

Товаришем загиблого виявився раніше судимий за угон і грабіж одесит. Правоохоронці знайшли його автомобіль, отримали в суді дозвіл на вилучення, обстеження машини і проведення необхідних досліджень.

На обшивці та інших частинах транспортного засобу експерти виявили сліди крові, яка належала вбитому чоловікові. Незабаром підозрюваного затримали, було встановлено особу і другого зловмисника – раніше судимого жителя Іллічівська.

З'ясувалося, що один із подільників розповів своєму приятелеві про багатого пацієнта клініки. Товариші вирішили заволодіти майном гостя міста і склали спільний план дій.

У день трагедії зловмисники під'їхали до медустанови, нібито щоб доставити нового знайомого на вокзал. Однак привезли його ні до поїзда, а на берег Дністровського лиману.

Коли всі вийшли з машини, один із підозрюваних кілька разів вистрілив з пістолета, а потім завдав їм удари в голову потерпілого. Той знепритомнів. Потім, думаючи, що нещасний помер, подільники зняли з нього золоті ланцюжок і браслет.

Завантажили пораненого в машину і поїхали по трасі. В ході руху чоловік отямився. Другий зловмисник завдав йому кілька ударів ножем в область грудної клітини. Від отриманих ушкоджень потерпілий помер.

Злочинці привезли і залишили тіло на кукурудзяному полі. Там заволоділи грошима и телефонами потерпілого. Через пару днів подільники вирішили переховати труп. Вони повернулися, забрали тіло загиблого і втопили в Дністровському лимані.

У ході слідства, затримані перекладали провину один на одного, не бажаючи нести відповідальність за вбивство людини. В процесі відтворення обставин злочину, один із підозрюваних вказав на місце, де були заховані викрадені мобільні телефони. 

«Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених пунктами 6 та 12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство) і частини 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України, – розповів начальник Київського відділу поліції Микола Піщанський. – Підозрювані арештовані, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна».

Про це повідомили сьогодні, 14 січня, в прес-службі Одесьського обласного управління Національної поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів