В інформсистемі на Львівській митниці виявили фальсифікацію

14:19 1 лютого 2020 р.

Фото до новини

Слідчі територіального управління Держбюро розслідувань у Львові оголосили підозру держінспекторці одного з митних постів Львівської митниці в несанкціонованих діях з інформацією й зловживанні службовим становищем (частина 1 статті 362 та частина 1 статті 364 Кримінального кодексу).

Про це інформує пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, службова особа, перебуваючи на митному пості, змінила дані в інформаційній системі митниці та внесла до електронного журналу недостовірну інформацію про фіктивний виїзд за межі території України транспортного засобу марки "Ford Focus". Насправді автомобіль в цей день не проходив митного контролю та митного оформлення і не перетинав кордон. Внаслідок зловживання службовим становищем державною інспекторкою, державний бюджет недоотримав понад 138 тисяч гривень митних платежів.

Наразі вирішується питання про обрання відносно підозрюваної запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Головне управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України.

У разі доведення вини, посадовій особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Львові затримали прикордонника, якому загрожує 8 років неволі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів