Учасники операції «Ялинка» вилучили на Львівщині більше 120 хвойних дерев

09:15 30 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Правоохоронці спільно з працівниками лісогосподарських підприємств проводять рейдові перевірки у місцях продажу новорічних ялинок, виявляючи незаконно зрубані дерева та контролюють лісові масиви з метою недопущення незаконних порубок.

Про це повідомили в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також розповіли: «Операція «Ялинка» розпочалася 4 грудня й триватиме до завершення Різдвяних свят. До її проведення залучено більше чотирьохсот правоохоронців».

«Від початку операції поліцейські груп реагування патрульної поліції разом з дільничними офіцерами поліції та працівниками лісових господарств провели 36 рейдів у Львові та в області, під час яких було вилучено більше 120 хвойних дерев, якими торгували з порушеннями законодавства. На продавців було складено дванадцять протоколів за статтею 159 (порушення правил торгівлі на ринках) та п'ятнадцять протоколів за статтею 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали були скеровані на розгляд суду», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Окрім того, 8 та 17 грудня у Турківському районі були виявлені два факти перевезення ялинок у кількості відповідно одинадцять та тридцять дерев без відповідних документів. За першим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, проведене досудове розслідування, та обвинувальний акт скерований на розгляд суду. За другим фактом проводиться перевірка, вирішується питання про відкриття кримінального провадження», – повідомили також у прес-службі обласного управління поліції та опублікували фото з одного з рейдів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів