У жителя Львівщини вилучили три автомати Калашникова, два пістолети, 10 гранат і набої

16:39 29 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили в середу у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, упродовж першого етапу місячника добровільної здачі зброї громадяни самі принесли до до органів внутрішніх справ 202 одиниці вогнепальної зброї й майже 1400 боєприпасів до неї.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 29 жовтня, що впродовж першого етапу місячника добровільної здачі зброї до органів внутрішніх справ громадяни позбулися 202 одиниці вогнепальної зброї та майже 1400 боєприпасів до неї. У повідомленні також конкретизують:

«Керівництво ГУМВС України у Львівській області закликає громадян добровільно здавати незареєстровану зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. В іншому випадку, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства України.

На початку місяця правоохоронці Львівщини відкрили кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України стосовно 54-річного мешканця Львівської області та 33-річного жителя Тернопільської області. Чоловіки в автомобілі перевозили три гранатомети, повний цинк з патронами калібру 5.45 до автомата Калашникова, цинк з гранатами до гранатометів, одинадцять гранат РГД, шість гранат Ф-1, патрони до різної зброї, прилади нічного бачення, оптичні приціли та ножі.

За словами начальника ГУМВС України у Львівській області полковника міліції Дмитра Загарії, затримали зловмисників працівники ДАІ на одній з вулиць міста. «Затримані пояснили, що вони знайшли всю цю амуніцію в лісі, біля Львова», – зазначив Дмитро Загарія.

Згодом правоохоронці викрили 32-річного мешканця міста Миколаїв Львівської області. У молодика міліціонери вилучили три автомати Калашникова, один з яких – із підствольним гранатометом, два пістолети Макарова та набої до цієї зброї, десять гранат та три штик-ножі. «Весь цей арсенал зброї, чоловік зберігав у себе вдома. Як пояснив цей громадянин, зброю він знайшов у лісі, коли збирав гриби», – розповів Дмитро Загарія.

За цим фактом також відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 32-річному зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Керівництво Головного управління МВС України у Львівській області закликає громадян добровільно здавати зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої у територіальні райвідділи міліції. У будь-якому випадку правоохоронці знайдуть незареєстровану зброю та притягнуть до кримінальної відповідальності усіх винних, котрі добровільно її не здали у ОВС.

Зазначимо, що з 1 по 31 жовтня на території міста Львова та області проводиться місячник добровільної здачі зброї. Лише упродовж першого етапу місячника до органів внутрішніх справ громадяни добровільно здали 202 одиниці вогнепальної зброї та майже 1400 боєприпасів до вогнепальної зброї різних калібрів.

Згідно ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другої цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. «Якщо громадянин під час проведення місячника добровільної здачі зброї добровільно здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість, після оформлення відповідних документів, зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах», – зазначив Дмитро Загарія».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів