У власників стрипклубу забрали відкриту терасу Львівського палацу мистецтв

18:04 20 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Львівська обласна прокуратура скасувала у суді незаконне передання в оренду артмайданчика у історичному центрі Львова. Йдеться про відкриту терасу Палацу мистецтв.

Про це Dailylviv поінформували у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Господарським судом Львівської області підтверджено позицію Львівської обласної прокуратури щодо незаконності передання в оренду нерухомого майна – артмайданчика на  вул.Коперніка, 17 у Львові.

У прокуратурі зазначили, що балансоутримувачем 423,2 кв.м території, вартістю майже 793 тис грн, є комунальний заклад культури Львівської обласної ради культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв».

Як нагадує Zaxid.net, на початку 2020 року управління майном спільної власності Львівської обласної ради уклало договір оренди частини приміщення Львівського палацу мистецтв на вул. Коперника, 17. За ним орендарю встановили оплату 18 тис. грн в місяць за 423,2 м². На конкурс подалися інші учасники, які були готові заплатити більшу ціну, один з них — 120 тис. в місяць. Однак комісія надала перевагу ТзОВ «Львівські події», яке було зареєстроване лише за кілька місяців до проведення конкурсу.

Прокурори виявили порушення законодавства під час надання об’єкта в оренду, що призвело до систематичного недоотримання значних коштів обласним бюджетом.

Так, попри наявність пропозицій інших учасників, які відповідали умовам конкурсу та пропонували за оренду у кілька разів більшу суму, конкурсна комісія надала перевагу учаснику, який запропонував найменшу плату.

Відповідно до ст.284 Господарського процесуального кодексу України рішення суду набирає законної сили після його перегляду в апеляційному порядку.

Довідка

ТзОВ «Львівські події» належить львів’янам Зіновію Заранському та Павлу Шерстюку, які мають у власності нічні клуби Malevich, Rafinad People та стрипклуб White Rabbit.


 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів