У Львові змахлювали на квартирах для прикордонників: доля голови ДПСУ

14:46 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Скеровано до суду справу стосовно колишнього голови Державної прикордонної служби України та його спільників.

Про це повідомила пресслужба САП, пише Dailylviv.com.

3 березня 2023 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього голови Державної прикордонної служби України, ексначальника першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директора товариства-забудовника у зловживанні владою та службовим становищем.  

У першому півріччі 2019 року товариство-забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Державній прикордонній службі України 66 квартир у двох будинках, що розташовані у межах м. Львова, зокрема один з них – у центральній його частині, для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Проте попри договірні зобов’язання забудовник продав призначені для прикордонників квартири.  

Задля приховання своїх злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову з представниками Державної прикордонної служби України та провів «заміну» житла, хоча воно не відповідало умовам договорів. У результаті прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.   

28 жовтня 2022 року САП і НАБУ повідомили цим особам про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України. 12 грудня 2022 року у справі завершено досудове розслідування. 

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до ВАКС для розгляду по суті. 

Головою Державної прикордонної служби України у той час  - з 25 липня 2017 року до 31 травня 2019 року - був Петро Цигикал.

Компенсацію за житло отримали більше 100 родин прикордонників

Прикордонники пропускали ухилянтів від військової служби без відміток в інформбазі

Митник і два прикордонники організували на кордоні зелений коридор для ухилянтів

Прикордонникам підвищили зарплату

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів